Freitag!

Vilket stööök!
Jag har gjort lasagne.
Först gjorde jag degen till lasagneplattorna. Sen gjorde jag köttfärsås. Inga konstigheter, mycket tomat och vitlök (eller vit pök kanske?)
Sen gjorde jag lasagneplattor. Sen gjorde jag ostsås. Sen var jag ju tvungen att bygga ihop det här.
 
Till historian hör att jag aldrig vågat göra en vanlig lasagne för att det har känts lite komplicerat och krångligt. Färdigköpta plattor är väl easy peasy?
Hur som, det blev SVIIIIIINGOTT! mums mums mums
 
Till det blev det ett glas vin, och snart ska jag avsluta middagen med en bit 86% choklad. Because I´m worth it!
 
Imorgon är det jobb som står på schemat, och sen drar jag till stugun på kalas hon Tanja. Köpte en ny klädnad idag. Det blir nog bra.
 
Ha en trevlig helg!

hohohohohohoho!

Läs den här och försök att inte skratta. En gammal goding.
 
Jag klarar det inte. Skrattade nyss så jag både fick andnöd och sprutande tårar!
 
Enjoy!

Ben

Var iväg imorse och körde ett benpass. Jag hatar ben. Jag kan liksom inte motivera mig att fortsätta så länge när det gör ont på ben, det kan jag på överkroppspassen. Även fast det bränner mer att träna stora muskler.
 
Hur som helst, det var inte det jag ville komma till.
Dagens vikt: 64.4
viktnedgång 0.5
Total viktnedgång 3,9
 
Har även tappat 5 cm i midjan, och höfterna mätte jag inte innan, men dom ser mindre ut.
 
Nu ska jag hugga in på min pepparkaksfrukost!
 
Ha en bra dag

Help!

Hörrni! Jag har ett problem.

Jag har liksom lite svårt att fästa blicken. Det här har pågått ett tag. Känner mig yr och lite illamående. Jag vet inte hur jag ska förklara riktigt, men i skrivande stund när jag kollar på skärmen så.. synfältet liksom vibrerar. Fattar ni?

Varför är det på det här viset?
Är det en hjärntumör? Har jag fått nån basilusk på balansnerven i örat? (eller då borde jag kanske ha problem att gå också).

Skicka en kommentar. Hur länge har jag kvar att leva?

Tisdag 25/9

Vi har ett litet problem på Storgatan 58H. Det är någon (nämner inga namn) som snarkar så undertecknad inte kan sova. Imorse blev jag väckt strax före 6. Skittidigt. Försökte med kuddar över båda öronen men när hela sängen vibrerar så hjälper det föga.
Jag och Salka lämnade Snarkus* och gick ut på en promenad. Kallt kanske vissa skulle tycka. Friskt tyckte jag. (nej jag ljög, det var svinkallt)
 
Det blev en väldigt produktiv dag åtminstone. Promenad 40 min, pepparkaksfrukost, jobba 11 timmar, storhandla, laga mat. Sen fick jag lägga upp benen i soffan en stund. Skönt!
Idag blev det två cheeseburgare och stekt zucchini.
Har även köpt ingredienser för att göra LCHF-pasta (Lovan bjuder på recept). Det blir onekligen spännande att se.
1. Hur mycket kommer det skita sig för mig
2. Hur arg kommer jag bli
3. Hur gott kommer det att bli.
Sen ska jag göra lasagne i mina nya le cruiset-formar. Det kommer bli awesome.
 
HAHAHA btw, Snarkus tycker att jag är oekonomisk när jag handlar för att jag inte vill handla färdiga hamburgare och färdiga köttbullar (haha skrev köptbullar först). Jag försöker förklara att det är mycket billigare att göra egna, och mycket mindre äckligt, men han förstår inte. Inte för att jag någonsin skulle ställa mig och rulla köttbullar, det har jag ju mamma till.
Men mina cheeseburgare idag hade jag ju gjort själv i min fina burgarpress som jag fick av Lovan i födelsedagspresent. Perfekt att ha i frysen för dom dagarna man inte orkar langa iordning mat.
 
Nu har jag starka funderingar på att koka en kopp te och krypa ner i sängen och se vad Gunilla Persson hittar på den här veckan. That bitch crazy.
Och just ja, det blev ingen invägning idag, har inte haft tid. Kanske hinner springa ner på lunchen imorgon och ta en snabbvägning. Vi får se. Annars får det bli en annan dag. Kanske fredag. Tydligen så ska jag på spinning då, fast jag hade slutat med såna dumheter.
 
*Snarkus är ett figuerat namn, för att ni inte ska förstå vem jag hänger ut..

...

..nej men nu var jag väl ändå mer än lovligt grinig?
 
Sådär kan man inte bete sig. När det går åt helvete är det ju bara att göra om och göra rätt. Nej, jag vet faktiskt inte varför jag plågar mig med cykel. Det enda jag gör är att titta på klockan för att se om det snart är över. Det går ju inte!! Så nu lägger jag ner spinning. Eventuellt att jag provar ett fredagspass i framtiden igen. Men inte nu. Nu hittar ni mig i gymmet.
 
Ni kanske även hittar mig ute på löprunda med Salken (fast det är ju i ärlighetens namn också jävligt tråkigt. Men Salka gillar det)
 
Nej skärpning Lina! Ingen gnällspik. Återkommer med viktresultat imorgon kanske. Eller så skiter jag i det helt enkelt. Jobbar länge imorgon, hinner inte på onsdag för då börjar Spanskakursen igen. Torsdag.. vi får se!
 
 

BLÄ!

Fy fan vad värdelöst det är när man går iväg på ett jävla träningspass och inte ger allt man kan.
Värdelöst cykelpass, trosorna skar in överallt och det enda man känner när man kommer därifrån är att man hade kunnat spendera den där timmen med något mycket mer värdefullt. Dessutom ställde jag mig på vågen och det såg INTE bra ut!

Nu ska jag duscha, äta en ostskiva och sen drar jag nåt gammalt över och skäms över min dåliga prestation.

Härligt Lina, det där gjorde du dåligt. Det där var fan sista gången jag gick på spinning!

Skandal!

Jag känner mig påhoppad just nu faktiskt.
 
Var ute på en härlig söndagspromenad i solen med Salka. Plötsligt får jag en broschyr upptryckt i fejjan på mig.
Ni ska få en smakprov på vad det stod:
 
"Tror du att det räcker med att...
...vara en god människa,
...göra goda gärningar
...vara religös eller gå till kyrkan
...eller att ha frid med alla människor - eller inombords - för att hålla måttet på den dag på Gud kommer att döma mänskligheten?"
 
VÅGA ACCEPTERA: En dag kommer du att inför Gud stå till svars för vad du gjort med ditt liv!!"
 
Men ni ska inte tro att det är alldeles hopplöst. Om jag går på ett möte för fanatiker så kan jag bli räddad! Prisa gud, jag slipper hamna i helvetet.
 
Nej helt ärligt. Jag är så jävla trött på alla dessa frälsta idioter som ska pracka på din dumma tro på andra. Korkat är det. Tro på zombies om du vill, men skriv inte på en jävla hotlapp att jag snart bli dömd av gud och tryck det i fejjan på mig när jag är ute på promenad!!!
 
Å det var så sant, ett sista citat:
"Kanske känner du att det inte kan finnas någon Gud därför att evolutionsteorin motsäger kristendomen? Fastän vetenskapen motbevisar evolution.."
 
I rest my case. Vetenskap motbevisar evolution, men att Gud skapade jorden finns det vetenskapliga bevis på?
 
Don´t even get me started på hur dom såg ut. Fugly sluts.

Fredag!

Nu är det helg på Storgatan 58H.
 
Detta firas med ett glas skumpa (som jag har längtat), en snygg karl i köket som tillreder räkorna i bar överkropp och lite skön musik.
Tycker att jag använder mina dyra skumpaglas alldeles för lite, så därför dricks både middagsdrycken och filmdrycken ur dessa. (visserligen dricks det skumpa resten av kvällen)
 
Hittade fläsksvålar på Willys. Perfekt snack. 0% kolhydrater och över 70% protein. Gott, om man inte tänker så noga på vad det är.
Salka blev så upp i orra så hon tillochmed var upp på bordet och hämtade sig en bit. Det bör tilläggas, att min vanligtvis rätt så ohängda byracka aldrig har gjort så förut.
Hundmaten är slut så hennes fredagsmiddag blir blodpudding. (Räkor duger nämligen inte i henne)
 
Senare ikväll hugger jag in på det skrattande kon. hehehe säger den!

Be positive?

Jag tänker på en grej.
Alla dessa notoriskt negativa människor. Hur orkar ni!?
 
Nu tänker jag i första hand på er som går och retar sig på hur dåligt allt är. Allt är liksom skit. Affärn har dåligt utbud, vädret är skit vilket jävla väder det än är. Har det inte varit för kallt så har det varit för varmt. Eller så har det varit för mycket upp och ner.
Som säger till midsommar: "Nu vänder det och blir mörkt"
Och märkligt nog (?) så är det ALDRIG dessa människor som kommenterar att det vänder till jul, och blir ljust.
 
Jobbet är skit. Lönen är skit (ja du tycker ju att jobbet är skit så du är väl aldrig där?) arbetskamraterna är skit. Faktum är att de flesta människorna runt omkring dig är skit.
 
Ett tips: Gör upp med dina demoner, se dig omkring och inse att det kanske inte är ALLA andra det är fel på, du kanske har brister själv. En vacker dag kommer du måsta se dig själv i spegeln, verkligen SE. Och du kommer inte att gilla vad du ser. Nedslaget blir hårt när du faller från höga hästar.
 

20/9 2012

Vilken härlig dag! Höstigt i luften, solen skiner. Jag och Salka var ute och sprang en sväng. Det är fortfarande fullkomligt obegripligt för mig att jag sprang en mil för ett år sen.
Bestämde mig för att flexa lite idag, så nu ska jag hoppa in i duschen, äta frukost och sen ska jag chilla lite innan jobbet.
 
Fotnot: Jag ska naturligtvis inte äta frukost i duschen.
 
Och också: GRATTIS FRIDA!

yummie!

Ny favvofrukost/mellanmål
 
Ville ha turkisk yoghurt med kanel imorse. Kanel är ju gott och bra. Ökar förbränningen och jada jada jada. Men jag har ingen kanel, jag hittade istället pepparkakskryddor. Det borde ju vara ännu bättre.
 
Vevade ihop turkisk yoghurt med kryddan. Klart. Smakade typ som glasyr som man kanske har på pepparkaksmuffins om man gör sånt. Sviiiingott
 
(sen varför jag har pepparkakskryddor hemma och inte kanel är ju en helt annan historia)
Prova prova!
 
Nu ska jag ut med hundskrället och sen drar jag till Frida och säger happy happy birthday.
Senare ikväll blir det burgartillverkning och ätning. Gott!

18/9 2012

Japp då var det tisdag igen, och då gott folk vet ni vad som gäller. Invägning.
 
Var nyss och körde mitt första överkroppspass på drygt två år, har inte nosat på något sådant sen jag blev skadad. Jag var otroligt försiktig med axlarna, men lyckades ändå klämma in en axelövning, i ett läge där det fungerar helt okej.
Svällde lite under träningen, för jag väger mig alltid både före och efter, men nu kommer jag inte ihåg vad första vikten var, och det är heller inte relevant.
Dagens vikt: 64,9
Smygvägde mig lite i fredags när jag var iväg och då hade jag gått upp lite. Då dog jag nästan.
Men nu är jag nöjd. Hejja Lina, friskt humör. Skjortan hänger utanför!
 
Så dagens viktnedgång är 0.4 kg
Total viktnedgång: 3.4
Jag har även i åtanke att jag har byggt en muskel eller två.. Idag skar inte jeansen in så fasligt i höfterna, och det som hängde över jeanslinningen var lite mindre än förut. Nu kör vi!!
 
Med reservation för felstavning pga spagettiarmar. Fy fan vad jag körde slut på dom idag. Imorgon = träningsvärk!
 
Lev och frodas!

17/9 2012

Nej nu känns det inte alls bra.
 
Funderade på att kanske nån gång i framtiden göra nåt form av LCHF-bak. Men i många recept är det mandelmjöl och jag har på senare tid börjat känna av både hasselnötter och mandel, och det känns kanske inte som någon direkt höjdare att äta det, eftersom man lätt sväller igen av nötter.
Jag blir så less att jag dör. Eller så tar jag en nöt och dör. Vilket som.
 
Viktraset går inte lika fort som jag hade planerat, och det fattar jag väl själv att det inte går på 3 veckor att gå ner 8 kg.
 
Nej jag är bara matt och lej, kolhydratsdetox. Vet att det beror på att jag inte ätit nån middag, men det tänker jag inte göra heller. OCH HÖR SEN!
 
Nej, färdiggnällt. Kanske ska proväta en mandel och se om det kliar fortfarande.
 
Imorgon är det invägning.

skandal?

Är det bara jag som tycker att det är skandal att det inte blir någon tesupé i år? SKANDAL!!!!!
 
Idag brände jag hem till stugun en sväng. Klippte Lars och klippte Affe. Var ute på en löprunda med mamma. Åt söndagsmiddag.
Mysigt. Härligt väder har det varit också. Kanske sista varma dagen i år?
 
Eller, inte för mig förstås. Om ni har missat det så ska jag till Cuba om 10 veckor. Där blir det varmt.
 
Jag har haft chili under tumnageln sen i lördags. Det spelar ingen roll hur många gånger jag tvättar händerna så är ändå chilin kvar. Jag kan inte låta bli att slicka på tummen ibland för att känna om det är kvar. Det är det. Det var en stark chili. Det gör ont.
 
Nu vill jag att Marcus ska komma hem. Han jobbar ma ett!
 
 
 

Freitag

Fredag!
Veckan har gått sjukt snabbt, men jag har varit vansinnigt trött och seg. Kanske detoxar jag? Liksom lite carb-avgiftning? Inte helt omöjligt om man tänker på mängderna kolhydrater jag åt innan. Kroppen höll väl på fick en chock och dog.
 
Har tryckt upp träningen den här veckan för att förhoppningsvis få ett bättre viktresultat på tisdag.
Tisdag: Body combat
Torsdag: Löprunda
Fredag: Spinning
 
Imorgon satsar på jag på ett överkroppspass, och på söndag kan det bli en löprunda med lilla mor som ville följa med.
Detta har kombinerats med ca 45 minuters promenad varje dag, förutom i torsdags då Salkas långpromme blev löprundan istället.
 
Nu blir det fredagstacos, ett glas vin och lite true blood. Tror det kan bli en liten skiva brieost också =)
Idag ska jag även försöka få till dom jävla ostchipsen som gick åt helvete förra veckan. Note to self: Kom ihåg bakplåtspapper. Folie fungerar INTE lika bra. Ost fastnar väldigt bra på folie. Ostchips väldigt misslyckade. (såvida man inte har en förkärlek till att äta folie, isåfall fungerar det lika bra)
 
Trevlig fredagskväll mina vänner! Puss

....

Angående frukosttipset:
 
Om man tycker att ägg smakar prupp så föreslår jag antingen att man skärper till sig och inser att det inte gör det. Om man inte tänker skärpa sig, så har jag för tillfället inget bra frukosttips som går lika fort.
 
Men smoothie, Marita. Det går ju också undan.
 

Dagens tips!

Om du vill äta frukost men känner att du prioriterar att sova istället (som undertecknad)
 
Se till att du har färdigkokade ägg i kylen. Det går ju skitfort att sluka två ägg, och du har fått i dig något iallafall! Bra va?

Kolhydrat?

Folk verkar i allmänhet ha lite dålig koll på vad kolhydrater är. Eller vad som är kolhydrater.
 
Ja potatis är kolhydrater. Stekt potatis är också kolhydrater. Potatis i ugn är kolhydrater.
Socker är kolhydrater. Socker i glass är också kolhydrater. Socker i bakverk är också kolhydrater.
Bröd är kolhydrater.
Frukt är kolhydrater.
Ris är kolhydrater.
Pasta är kolhydrater.
 
Är det här inget man normalt vet?
 
En intressant sak (kanske ni inte alls tycker). Potatis förvandlas till socker redan i munnen, och är inte bara otroligt kolhydratrikt utan blir dåligt för tänderna också. Så nu vet ni det.
 
Min man försvann i taxin, jag drack en smoothie till middag. Min lunch var så fantastiskt oupphetsande att jag fortfarande är lite äcklad.
Snart ska vi gå på frösön och kolla på bönderna med Sandra. Jag och Salka.

Min nya spännande granne!

Jag har ju glömt! Jag har en ny spännande granne.
 
Det hela började för några veckor sedan när min nya spännande granne flyttade in. Marcus jobbade, jag och Salka tittade på film och hade myskväll. Plötsligt hör jag ett märkligt ljud. Undrar i mitt stilla sinne varför ny granne lyssnar på jazz. Det hela pågår ett tag innan jag inser att inte låter nåt vidare. Konstig skiva?
 
Nej, jag förstår att han spelar själv. Har dom måhända dragit ihop ett litet jazzband sådär på fredagsaftonen? Det var nämligen både trummor, trumpet, bas.. U name it. Och varför man väljer att spela trumpet i en lägenhet är ju en helt annan historia. U crazy kids today, tänkte jag, och lät dom hållas.
Fast ni ska inte tro att det stannade där, en extra festlig fredag. Det spelas dag som natt. Veckodag som helgdag. And, might I add, det låter inget vidare alltså.
 
Idag hörde Marcus en ensam liten förvirrad trumpet spela alldeles själv (nej nu tror jag inte att den spelade alldeles själv, utan att det var ny granne som spelade för sig själv)
 
Mina frågor:
1. Varför har du bandrep i lägenheten, om det nu är repar ni gör?
2. Varför jazz?
3. Varför trumpet i lägenhet?
 
Marcus har sett dom. Det har inte jag. Han har misstankar om konstigheter som försiggår.
 
Nåväl, jag får väl vara glad att dom inte har värvat en saxofonist till bandet än. Då får jag nog gå och knacka på och föreslå en annan replokal.

Resultat

Vågen visar idag på 65.3. Jag är lite besviken. Visserligen är det nästan 4,5% av min kroppsvikt, men när jag har fått för mig nåt så vill jag att det ska gå fort.
 
Nåväl, det är inget att hänga läpp över. Bara att trycka upp träningen. Jag kan ju tillochmed ha börjat byggt en muskel eller två som väger lite. Dom är ju inte kvar från sina glansdagar direkt. Musklerna alltså...
 
Om jag fortsätter i den här takten så bör jag ju ha gått ner till 60 kg om fem veckor. Utmärkt. Lovade en kund att jag åtminstone skulle ha tappat 4 tills nästa gång hon klipper sig. Bra med lite press på sig själv.
 
Nu lagar Marcus mat, jag ska duscha! Tjingeling!

Invägning.

Okej. Här kommer det. Min skämsvikt.
 
När jag ställde mig på vågen förra tisdagen vägde jag...
68,3
Jag har över 30 par jeans. Jag kan ha två par. Det går inte.
I tisdags vägde jag 66,3
 
Idag är det invägning igen. Håll tummarna! =)

Måndag 10/9

Ny vecka, nya tag.
Imorgon är det invägning igen. Det blir spännande och jag hoppas på bra resultat.
Jag nämner inget om fårorna har hade i höfterna efter jeansen idag.
 
Så, jag lovade en bild, och det ska ni få. (fast jag vet att ni tycker att jag är dum och äcklig som lägger ut den)
 
Dit ska jag. Jag ska bara jobba 11 veckor först. Svisch säger det, sen kommer jag hem och ser lite brun till nyår. Eller lite mörkvit iallafall.
 
Så jag har således 11 veckor på mig att inte se anskrämlig ut i bikini. Det hinner jag!
 
Annars börjar vi få lite koll på jobbet. Lite så att vi vet var saker och ting är. Jag lovar att första veckan gick vi en halvmil extra bara för att vi var på väg in i schamponeringsrummet för att fika, på väg in i fikarummet och blanda färg... ja ni förstår grejen.
 
Sa jag förresten att jag har en ny dator? Jag tror inte det, jag förklarade nog mest läget med förra datorn. Jag har en ny dator. En Vaio. Den är väldigt fin och vit.
 
Nu väntar jag på att Marcus ska laga klart mat åt mig, sen ska jag äta. Sen ska jag åka och handla frukost. Sa jag att jag äter frukost numera? Jag äter frukost numera!
LCHF är bra för mig. Brukar liksom inte få till tre mål mat om dagen annars, men nu är jag duktig!
 
Jag berättar viktresultat imorgon. Jag kanske tillochmed skriver ut min skämsvikt!

Hola!

Jag är tillbaka! (Välkommen tillbaka Lina! Tack!)
 
Jag ska berätta läget. Jag har varit utan dator skulle man kunna säga. Har ju tidigare haft min dell (traktorn) och den har inte fungerat top notch på senaste skulle man kunna säga. Jag har även haft mobilt bredband från Telia och det är ingen höjdare. JAG VARNAR!!! SKAFFA INTE!
I maj blev jag äntligen av med bredbandet och för att fira det så kastade jag datorn i golvet. Inte för att det blev någon direkt försämring av läget, då datorn hade varit krasslig ett bra tag.
Alla tangenter fungerade inte, och att skriva ett blogginlägg utan mellanslag är inte enkelt. (däremot så eliminerar det riskerna för särskrivning, så jag kanske ska sälja datorn till någon som behöver lite hjälp på den fronten)
 
I skrivande stund försöker jag anmäla mig till en fortsättningskurs i spanska. Det går inget vidare. Det står att jag är anmäld redan, men mig veterligen har jag inte anmält mig. Jag tror att dom har blockat mitt personnummer för att dom fått nys om att jag röstar på moderaterna. Patrask sa dom, och skrattade rått, medans dom klickade i "får ej anmäla sig på kurser".
Jag skickade ett upprört mail. (nej det gjorde jag inte)
 
I övrigt då? Förra tisdagen var jag och tränade och ställde mig på vågen för att til min förfärelse inse att jag nått min skämsvikt. Detta var jag tvungen att åtgärda.
Gav mig genast på en LCHF-kost och börjar sakta men säkert göra comeback på gymmet. Tjyvvägde mig lite igår, och har gått ner 3 kg på 11 dagar. 5 kvar.
 
Annars ska det bli mysigt med en träningshöst och mys med Marcus och Salka.
 
Ja det var så sant, jag jobbar 11 veckor till, sen drar jag till Cuba i två veckor. Nuff said. Återkommer om det senare. Kanske bjuder på en bild också!
 
Lev och frodas.
 
 

RSS 2.0