22/12 2015

Alltså. Jag känner mig lite illa behandlad. 

Senaste misstanken är att Sickan har fått lös ett revben och numera går lös på mig inifrån med det.
Nyligen lessnade hon och satte fast det avbrutna revbenet urinblåsan. Jättetrevligt!

Det är bäst för den här ungen att hon är gullig.

21/12 2015

Men det var väl faan också!!
 
Läser på familjeliv om en som kände sig ful när hon var gravid. Det var tydligen inte helt okej att säga. Många som högg på henne.
Det var dock en som kom med ett bra svar. "Först blir du gravid och ful. Sen får du barnet och blir fulare" hahaha!!
 
Som ni förstod av mitt något syrliga inlägg sist så fick jag avslag igen på graviditpenning. Jag har fortfarande bara 50% nedsatt arbetsmöjlighet, tydligen.
Jag trodde att jag hade fått mindre ont i ryggen, men det har jag inte. Jag har så satans ont i magmusklerna och i huden att ryggen överskuggas av det.
Och som om inte det vore nog så ramlade det ur en bit tand ur truten igår!! Alltså på allvar!? Det är nu det börjar.
Danne kallade mig för gluggen hela kvällen igår.
 
Det här är katastrof på många sätt och vis.
1. Jag är livrädd för tandläkaren.
2. Jag har pga livrädsla för tandläkaren inte varit dit på 10 år, vilket medför att jag kommer måsta göra en undersökning nu och de kommer hitta massa saker att laga.
3. Det här kommer att bli jättedyrt (iof trodde jag att det kostade ungefär 5 lax att laga en tand, men riktigt så illa var det ju inte?)
4. Får en droger som gravid?
 
...det är också lite roligt..

17/12 2015

"Kära" försäkringskassan. Ni är hjärndöda. Läser ni ens vad ni skriver innan ni skickar ut brev till folk?
Jag förstår att ni har många uppgifter på stället som är lite hittepå eftersom ni inhyser så inihelvete med folk. Kunde det kanske vara passande om de som är förståndshandikappade får ett annat arbete än på just försäkringskassan?

Far åt helvete.

15/12 2015

Igår var vi på föräldragrupp. Vi fick se en förlossningsfilm.
Jag är fan fortfarande skärrad. 
 
Jag är lite mindre skärrad idag än igår, så tills på fredag kanske det har gått över. Känner att jag skulle behöva ett glas vin alltså...
 
 
...att se fram emot. snaaart
 
Ja nåväl. Det är ju snart över och det börjar vara lite sent att ångra sig.
 
 
Om jag ska prata om något trevligare än försäkringskassans galenskaper, min smärtade kropp och allt annat gnäll jag bjuppat på på senaste kan jag ju för allt i världen berätta något skoj också.
Vi har haft snickare här nu i flera veckor känns det som. 
 
Kaklet i köket är på plats. Idag och igår har dörrfoder och dörrar blivit utbytta mot nya, snygga varianter. Golv till hallen är inköpt och det skulle komma en plattsättare och fixa det till veckan?
Danne sköter all kontakt med hantverkare, och jag hoppas att det kommer någon och målar hallen också.
 
När hall och kök är klart kommer vi att stänga dörren (den nya fina) till Sickans rum och sen så låtsas vi inte om det tills i sommar. Fan vad fint det blir!
(vad räkningen kommer att hamna på vågar jag inte tänka på, men just nu känns det som att vi skiter i vilket. Vi vill bara ha det klart)

9/12 2015

Men gud ändå. Jag glömde ju berätta om läkarmötet!!
Såhär i efterhand så kan jag tycka att det ändå är lite roligt att jag trodde att jag skulle få hjälp av den offentliga vården.
 
Jag kommer dit. Får träffa en kvinna. En kvinna som arbetar som läkare på MVC. Jag tänker att detta kan ju inte bli annat än lysande!
Det blev det.
Jag börjar med att förklara att jag har ont i ryggen och att det sitter i musklerna, i ytterfiléerna. Sedan pekar jag på ytterfiléerna eftersom jag tycker att det här ska vara glasklart.
Läkaren är snabb i sin diagnos. "Du har tränat för lite"
....then there was silence.
"Nej det har jag inte" svarar jag. Jag förklarar att jag har spenderat ganska många timmar på gymmet, varje vecka, i många år. Att jag även jobbar på ett gym, som instruktör. Att jag har hund som jag är ute och promenerar med varje dag.
Då kommer hon på att jag nog har tränat för mycket.
....Ungefär här börjar jag inse att den avbokade timmen på jobbet kostar mig onödigt mycket pengar. Ska vi mest bara gissa så kan jag ju vara på jobbet lika gärna så kan en kund sitta och gissa vad jag har för åkomma.
När jag berättar att det jag i dagsläget gör är - hotmojo yoga, lite bodypump och promenader - och att det orimligtvis kan vara för mycket så kommer hon på att det nog är en övning jag gör fel.
Vidare försöker hon knäcka min ryggrad (det ska vi väl inte ägna oss åt på gravida va?).
Efter det kommer hon på att det nog är muskulärt.
MEN VAD I HELVETE SA JAG NÄR JAG KOM HIT!?
 
Sedan kom hon på att jag nog hade snett bäcken och hoppar upp och ställer sig på britsen mellan mina knän (och nej, jag hade vid tillfället inga byxor på mig. Och ja, jag önskar att jag visste att jag skulle ta av mig dom och tagit underkläder i mer passande storlek..nåväl) som jag sedan ska trycka ihop på hennes ben. Hemma kunde jag ju göra det här med en fotboll men nu hade vi ju ingen.
Den här övningen skulle stabilisera mitt bäcken (eller träna insidan av mina lår, tänkte jag). Sedan skuttade hon ner från britsen och tryckte upp mina ben (lite olika hårt) för att visa att jag hade olika långa ben.
 
(När jag pratade med min sjukgymnastkamrat i telefon senare så skrek hon i mitt öra. Tydligen en favorit hos läkare med sneda bäcken)
 
Sist:
- Har du varit till en sjukgymnast?
- Nej det har jag inte, och jag tänker heller inte gå till någon om du inte kan rekommendera en som antingen är specialiserad på gravida eller superbra. Har varit till massa dåliga sjukgymnaster i stan.
- nää jag vet inte. Det finns en i Brunflo.
- ...som är specialiserad på gravida?
- Nej
-... nähä. Som är skitbra?
- Nej det vet jag inte.
-... okej. Så du vet att det finns en sjukgymnast i Brunflo?
- Ja.
 
Att jag ens provar.
Jag hittade en sjukgymnast sen. Hon sa inget om mitt sneda bäcken.

8/12 2015

I Onsdags fick jag tillbaka mitt besked från FK angående graviditetspenning. Sedan dess har jag varit upprörd.
Igår skrev jag en lång överklagan i affekt (och då var brevet ändå långt ifrån så pass otrevligt som jag kände för). Jag jobbade några timmar och lugnade ned mig och sen fick Lotta läsa och säga vad jag skulle ta bort.
 
Det riktiga brevet bör ha anlänt på rätt plats i Göteborg imorgon. Men för sakens skull, så jag ändå har fått gjort det.
Öppet brev till Lars Joh*nsson, Försäkringskassan:
 
Hej Lars!
Vad trevligt att höra ifrån dig. Tack för mina 50% som jag blev tilldelad. Jag har mycket att säga om det faktum att det är en man som utreder mitt ärende, men för att inte bli långrandig så nöjer jag mig med att tycka att det är fantastiskt att du som man på kontor kan bedöma hur jag som gravid kvinna på frisering ska må och känna. Jag hoppas att ditt kontorsjobb inte är anträngande för dig. Utöver det så hoppas jag också att du aldrig någonsin kommer att behöva ta hand om en partner som har så ont i ryggen som jag har. (som min sambo har behövt göra)
 
Jag väger idag in mig på en vikt på stadiga 78kg. Jag vägen vanligtvis mellan 60 och 62kg. För sakens skull säger vi 62. Det är 16 kg sedan. 
Nu vet jag inte hur mycket du väger, Lars, för det anses som otrevligt att fråga. Men jag står upp hela dagarna. Det är 16kg extra på mina fötter. Det är besvärligt.
 
Varje morgon har mina händer svullnat såpass att det är svårt för mig att både borsta tänderna och sminka mig. Världsliga ting, jag vet. Men du kanske förstår att om jag inte kan sminka mig eller borsta tänderna så är det även svårt för mig att pensla färg och klippa hår (utöver det faktum att de stackars kunderna skulle få en frisör som ser ut och luktar som ett troll... det bryr vi oss inte om just nu. Det är inte relevant)
 
Om vi bortser från dessa "mindre" bekymmer, så tycker jag att vi ska ta och prata om ryggen. Jag har aldrig i hela mitt liv varit såhär fet. Jag har heller aldrig haft en sån här kagge. Vad jag däremot har gjort är att träna. Jag har tränat så mycket att jag i min enfald trodde att jag skulle få igen det här en vacker dag. Det får jag inte. Mina muskler i ryggen (ytterfiléerna if U will) håller emot så mycket att jag har haft någon form av kramp i dem sedan Augusti månad. Det är snart fem månader. För sakens skulle säger vi fyra. Jag har alltså haft konstant kramp i ryggen i fyra månader. Detta gör att jag inte kan sitta ner längre stunder, jag kan inte stå och jag kan inte ligga ner. Det enda som hjälper litegrann är att gå (men nu är vi väl överens om att jag är för fet för att gå runt hela dagarna. Tänk på mina stackars fötter). Eftersom jag inte kan ligga ner i en bekväm ställning så kan vi vara överens om att det är svårt att somna? Det påverkar alltså min sömn vilket ger oss en form av obehaglig ond cirkel. Mina kunder (som är mitt levebröd) förtjänar en pigg och alert frisör!
 
Sedan har vi lite magbekymmer. Magmusklerna börjar ju som du förstår bli rätt uttöjda. Det gör svinont. Det är så vidigt att jag inte ens önskar dig, Lars, det här (jo okej, du kunde gott få känna på lite)
Det känns som att huden längst uppe på magmusklerna snart kommer att spricka. Skönt! (nej)
 
Vad som däremot gör mig mest upprörd är att både jag och min chef har skrivit till dig att jag är i vägen för mig själv när jag jobbar. Jag stänger av vattnet med magen. Jag kommer inte nog nära mina kunder för att kunna jobba på ett bra sätt, vilket gör att jag får jobba ganska långt ifrån mig själv. Mina armar är gjorda av hud. Gummi hade varit kanon, men tyvärr.
Detta borde ha räckt för er. Hon når inte att jobba. Hon kanske måste få gå hem till nyår som hon har ansökt om att få göra.
Det gör mig så satans förbannad att bli misstrodd. Som någon slags bidragsfuskare. Att DU har fått mig att tvivla på mig själv. Är jag kanske lite lat ändå?
Nej det är jag inte!
 
Gör en liten bakgrundskoll hur mycket jag har varit sjukskriven innan. Hur mycket pengar jag har kostat samhället. Jag hade halsfluss för fem år sedan. Det var otrevligt. Jag var hemma 4 dagar från jobbet. Det kostade ingen annan än mig själv och min arbetsgivare pengar. 
Jag opererade knät för 3 år sedan. Då stod jag ut med att vara sjukskriven en vecka, sedan tog jag kryckorna och gick och jobbade. Det kostade ingen annan än mig själv och min arbetsgivare pengar.
Jag opererade om knät efter ett halvår. Då var jag hemma en vecka till. Det kostade ingen annan än mig själv och min arbetsgivare pengar.
That´s it.
Verkar jag i regel vara någon som försöker bidragsfuska och snylta? 
 
Jag har ett bättre förslag än dina 50% arbete fram till 21 januari. Jag föder på jobbet. Min chef har ändå drömmar om att vara barnmorska så hon kan förlösa mig. Det kanske blir lite obehagligt för kunderna, men vad spelar det för roll. Då har ju ni sparat några kronor på mig (att jag kanske sedan får skriva in mig på psykvård för traumatisk upplevelse spelar ingen roll... det tar vi då)
 
Ha en fortsatt trevlig vecka (insert valfritt färgstarkt avslut)
*Notera att jag även varit så vänlig att censurera ditt namn
 
Öppet brev till alla er som snyltar på samhället och bidragsfuskar för att ni är lata:
Det är MYCKET mindre jobbigt att skaffa sig ett arbete, gå dit varje dag, jobba och få lön än att sitta och fylla i alla dessa jävla blanketter som man ändå inte förstår. Jag lovar.
Det är även ni som sabbar för alla som behöver hjälp. Bra jobbat. Jag hoppas att ni blir ditsatt, återbetalningsskyldiga och uthängd i sociala medier med bild och namn.
 
Ha en fortsatt trevlig vecka (eller dra åt helvete)
 
Ps. Ska göra om naglarna på Tisdag. Reserverar mig därför för eventuella stavfel.

RSS 2.0