<3

Ikväll går alla tankar till en älskad vän <3

Matchmaking

Hur kommer det sig att det är fler strumpor i partnerlösa lådan än i faktiska strumplådan?
Har ägnat en stund åt att matcha nu på kvällen. Så satans tråkigt, men nu har jag svinmånga strumpor.
 
Var på Ikea i helgen och köpte en byrå, så nu håller jag på och organiserar lite i den.
Har även tänt lakritsljus. mmvagott.
 
Ingen invägning idag. Har varit på jobbet och provat färg. Marcus fick bli gråhårig. Det blev bra.

Torsdag 25/10

Ni fick visst inget inväning i tisdags. Inga spännande siffror. same old same old.
 
Jag hade tänkt att jag skulle gå ner ett kilo den här veckan, och det hände ju uppenbarligen inte. Står kvar på 64.1 (4,2 ner)
Det är så typiskt. Tyckte att det kändes riktigt bra, och då går det ju aldrig. De veckorna man tänker att det aldrig kommer att gå så går det helt plötsligt jättebra.
Nåja, träningen har inte varit på topp veckan som var. Det har spöregnat och jag har således inte haft nån villig promenadkamrat. Den här veckan kanske det blir bättre.
Det är rosa vecka på Golds. Imorgon ska jag på dubbelstep. Rosa träningskläder på. För varje person som går på pass imorgon (eller deltar i tävlingar på gymet) skänker Golds 10kr till rosa bandet.
 
För er som undrar vad dubbelstep är så är det ett steppass med två brädor. Otroligt spännande =)
 
Hade en perfekt träning med Salka idag också. Vi mötte tre vovvar som fick vara störande objekt under träning. Hon skötte sig nästan exemplariskt.
 
Har storhandlat idag också. Förjääävligt tråkigt, men det är ju så skönt att faktiskt ha saker i kylen att laga mat av. Istället för att komma hem strax efter 19 och öppna kylskåpet och inse att vad man har hemma är tre ägg, en gammal majskolv och krossade tomater. Hitta på en smaskig maträtt av det du.
 
Känner att jag kommer ingenstans med detta. På måndag börjar Marcus med LCHF. Det blir spännande. Man skulle kunna påstå att han är mitt lilla projekt.
 

....

paranöt - check

....

Jag kom bort mig lite, men det jag vill komma till var att:
Det är precis som att det är skamligt att vilja vara smal. Skamligt att vilja vara snygg. Skamligt att vilja raka benen (fast det vill ju uppenbarligen inte jag, för då hade jag väl gjort det lite mer frekvent?). Skamligt att vilja sminka sig.
 
Man är liksom en bättre människa om man inte bryr sig om något av ovanstående.

Drömkropp?

Läser en blogg där det efterfrågas "Hur är din drömkropp" och alla svarar och försöker vara "duktiga". Försöker ge svaren som outtalat efterfrågas.
Jag vill vara stark, jag vill vara snabb, jag vill vara frisk bla bla bla bla bla.. typ
 
Jag stör mig lite. Jag gillar den här bloggen egentligen. Hon skriver mycket bra. Däremot förminskar hon problemen med fetma. Det ÄR INTE FARLIGT ATT VARA FET! DET ÄR FARLIGT ATT SITTA STILL!
Jo, kanske, men hur mycket rör du dig om du är sjukligt fet?
Det är egentligen inte det som är värst heller, utan alla svaren. Ingen vågar ställa sig upp och säga: Ja! Jag vill fan vara smal!
 
Det gör inget med några extra kilon här och där, och om det hänger en fettvalk över jeansen.
Jo det gör det faktiskt!
Jag vill inte vara tjock. Jag VILL vara smal. Jag väljer aktivt att gå ner i vikt.
 
Jag gick upp 8 kg av 2,5 års skada = inaktivitet. Ponera då att jag kanske har gått ner 10 kg i muskler? eller kanske 5? Om vi räknar på fem så har jag kanske gått upp 13 kg i rent fett.
Det är obekvämt. Sjukt obekvämt!
Man ska gå och lägga sig och sova och lägger sig på ett dragspel av valkar. Det dallrar när man är ute och går om man skulle råka gå för fort. Man kan inte ha sina gamla kläder. Det är fan obekvämt.
 
Jag tror inte att någon vill vara tjock. Om man vill vara det är det helt okej, men jag tror definitivt inte att över 60 personer i ett kommentarfält skiter fullständigt i sin vikt. Sedan är det naturligtvis kanon om kroppen fungerar som den ska också. Skadefri och frisk.
 
Jobbigt att sluta hyckla?

Onsdagsdejt

Idag har vi i vanlig ordning onsdagsdejt, jag och min man.
Jag ska snart få middag och ett glas vin. Sen vankas batman - The Dark Knight.
Jag började i bakvänd ordning med nr 3 och sen nr 1 och nu är det dags för tvåan
(Så Frida! Nu har jag snart sett alla tre)
 
Ja det var så sant. Imorse när jag var och tränade hade jag gått ner ett hg. Huruvida det beror på att klockan var 06.30 och jag inte hade ätit nåt innan låter vi vara osagt.
Har bestämt att den här veckan går jag ner 1 kg. Punkt slut! =)
 

Onsdag 17/10

Folk tycker att jag är snorkig när de frågar om jag har permanentat mig och jag berättar att dagens styling är att jag har tvättat det och sen tagit en tupplur med en handduk på huvudet.
 
Det är bra när man blir gammal och vis nog att inse att lockigt hår är ganska smidigt.
Nu ska jag göra españolläxa och sen bege mig.

Lugn

Plötsligt infann sig ett lugn i min kropp.
 
Jag kände att jag tränade allt jag kunde idag. Instruktören är så grym så det går inte annat än att ge allt.
Jag har bokat in mig på ett pump-pass imorgon, och efter det blir det långpromme. Hur jag ska ta mig upp och bort på gymmet till 06.30 är ju en annan femma.
 
Jag har ätit middag. (Lycka är när det finns en färdig matlåda i kylen som man bara slänger in i micron)
 
Marcus har handlat turkisk yoghurt till mig, så jag kan äta min pepparkaksfrukost imorgon.
 
Det känns som att kroppen har varit uppstressad innan. Omläggning av kost, påbörjning av träning. Nu jävlar kör vi!
 
Och till Stugunfolket: Zumban börjar snart, bara pappa lyckas boka sporthallen.

Tisdag 16/10

Tisdagsinvägning.
Har inte så mycket spännande att komma med. Står kvar på samma vikt.
 
64.1 (haha skrev först 61.4 och försökte föra er läsare bakom ljuset. Så gör man inte)
Det viktigaste är att jag spräckt fyran iallafall.
Lovade en kund att jag skulle ha gått ner 4 tills nästa gång hon kom och klippte sig och hon kommer på torsdag. Fab fab.
Här ser ni minsann en tjej som håller vad hon lovar. Blev lite orolig när jag började öka för några veckor sedan men det gick ju till sig..
 
Jaja, jag ska inte klaga. Jag har tränat uselt förra veckan. Knappt gått på en promenad då min promenadvän inte har haft nån vidare lust med sådana aktiviteter i vädret som har varit.
 
Imorgon ska jag iallafall ha en LITEN sovmorgon. Börjar 13. Jobbar till 17. Drar på español. Hemma på dejt till 21. Blir det en löprunda på morgonen med Salka. Blir det promenad och gym? Blir det löprunda och gym? Jag vet inte, framtiden är oviss och ligger i mina egna händer.
 
Nej jag skojar. Jag tog ut mig så mycket på combaten att jag har blivit alldeles prillig. Nu ska jag gå och kräkas! Problemet med att man blir starkare är att man kan ta i lite mer och då blir det aldrig mindre jobbigt. Det är bra det.
 
Angående vaccinationen förresten.
Det verkar inte vara någon annan än jag som blev förlamad av hepatitvaccinet (det kan även ha varit polio. Vet inte vilken som var i vilken arm) men jag skojar fan inte! I onsdagskväll började jag nästan grina och hela tordagen var jag som handikappad. Otrevligt. Ser fram emot nästa spruta.

Måndag 15/10

Glada nyheter!
 
Jag har provat äta både cashew-, pistage och jordnöt.
Jag har varken kliat, svällt igen eller dött. Detta känns mycket bra. Jag ska fira med en cashew.
Nu funderar jag på om jag kanske ska prova hasselnöt (bara jag ser till att Marcus är hemma så han kan skjutsa mig på akuten om olyckan skulle vara framme)
Mandel ger jag mig inte på eftersom det egentligen inte är en nöt utan en stenfrukt, och det är jag ju tydligen allergisk mot numera.
(Evelina sa visserligen att det kan vara knutet till grässäsongen, så det kanske också går bra nu när folk har slutat okynnesklippa gräset. Fan vad najs det är att det är färdigklippt, ögonen har slutat rinna också, så nu kan jag sminka mig igen. Hejdå gräs)
 
En annan glad nyhet är att min arm återigen är brukbar. Helt allvarligt, jag var helt utslagen av sprutan i två dagar. Tredje dagen gick det okej, men det gjorde fortfarande ont. Ser fram emot spruta nummer två (och tre)
 
Mer glada nyheter? Nja, men en okej. Träningen med Salken går okej. Det går nog framåt iallafall. Jag känner att helgen i Övik är inget jag orkar skriva om. Men vad det går ut på är att få Salka att lita på mig och lita på att jag har kontroll på situationen. Nu har hon fått bestämma i 5 år utan att jag riktigt har märkt det, och då är det såklart ett större jobb att ta över kontrollen igen. Men det går. Det SKA gå. Det är bara det att det kan ta ett halvår. Det kan ta ett år. Vi jobbar hårt iallafall.
 
I fredags blev det en liten spontanutgång med Lotta. Mycket trevligt hade vi. Vi skulle dricka ett glas vin efter jobbet och titta på modelluttagningen till kursen dagen efter. Räknade väl med att vara hemma runt 18knycken. Well that didn´t happen.
Vi började på G3. Lite vin, lite käk, lite skitsnack. Kom på att det rätta stället för oss att vara var Cooken. Drog på Cooken. Drack vin, drack rom. Marcus kom en sväng. Sen gick jag hem och skällde ut grannarna.
 
Hahaha det måste jag kanske skriva om. Det var lite festligt.
Bakgrundshistoria: I några veckor har det levts rövare i lägenheten bredvid, och rent spontant kanske jag känner att jag kan leva med grannar som spelar musik. Men när det är dålig musik dygnet runt så blir måttet till sist rågat.
 
Hur som helst. Marcus berättade när han anslöt att det var kalas i lägenheten bredvid, och jag kände att det här orkar inte jag riktigt, och inte Salka heller. Så jag bestämde mig för att prata med ungdomarna när jag kom hem (Marcus tyckte i övrigt inte att detta var en bra idé, men jag lovade att hålla mig lugn och sansad)
Vi kommer hem och det ser ut som en sopstation ute på gården och jag muttrar om att det här får dom minsann ta upp. Bäst som jag står där och granskar skräpet så kommer det en burk flygandes genom luften. Den landar... PÅ MIN BIL!!!!!
Jag tar trappen i tre steg och suger tag i närmsta ungdom och frågar vad i helvete det är som pågår.
Det visar sig att "ägaren" är en 17årig snorvalp som hyr lägenheten i andra hand av sin kusin och alla på festen är 17åriga snorvalpar. Några meningar som jag kanske inte är stolt över (som kanske även gör mig till något utav en pensionär):
- Vi är inga pensionärer, vi fattar väl att ni vill festa och ha kul!
- Jag är inte grinkärring. Jag vill väl inte stå här och skälla på er!
-..fan ni kastar grejer på min bil!! Det var inte gratis! Min hunds tassar är inte gratis! Det är fan glas överallt! Det där får ni städa upp!!!
- Är det ett märke på min bil imorgon så ringer jag polisen.
- Om inte ni chillar så ringer jag polisen.
- Du skulle inte vara den första jag fick vräkt.
 
ja, kul Lina. Jag gick även upp i falsett, så arg blev jag.
Hur som, no hard feelings. En av ungdomarna (ja jag vet) kom ut dagen efter och frågade om det vart nåt på bilen. Tyvärr fick jag inte tag på han som kastade grejerna, men dom två jag pratade med var väldigt resonliga för att vara 17 år och full. Däremot stod det en tjej och hånflinade åt Skrikande Tanten som jag hade kunnat smälla till om jag inte hade varit så hejdad. Marcus tycker jag skötte mig riktigt bra. Lovisa hade också varit stolt över att jag inte blev argare.
 
Imorgon är det invägning. Godnatt
 
Och om någon händelsevis skulle undra så åker jag till Cuba imorgon (om 6 veckor).
Vad kan jag tänkas göra nu? Sitta i Sayas lägenhet och försöka att inte somna. Läsa bok kanske? Vänta på en taxi som borde komma och hämta mig om uppskattningsvis 3,5 timme.

The horror!

Jag vaccinerade mig mot Hepatit igår. Idag kan jag nästan inte använda armen. Smärtan är obeskrivlig..

Någon annan som är vaccinerad och kan bekräfta att armen blir obrukbar i två dagar minst? Jag behöver den liksom i mitt jobb.

Tisdag 9/10

Tisdag govänner.
Invägning och combat. Jag bävade lite för det där med vågen idag. Trodde att jag skulle gått upp 1,5 minst. Hade däremot gått ner 0.5. Åtminstone ett minus.
Nu har jag fan spräckt fyra kilo.
 
Dagens vikt: 64,1
Startvikt 68,3
Total viktnedgång: 4,2 (för er som inte orkar räkna)
 
Jag kanske mäter mig senare, om jag hittar igen måtbandet.

Attans!

Ja men det verkar rimligt! Sadarbiba ar Swedbank?
"på grund av detta har vi tillfälligt ditt konto"
Tillfälligt vad?
 
Ja det är väl bäst att verifiera då så man får ett återaktiverat konto. Det går ju inte att vara utan!
 
I övrigt åt jag precis sjukt god mat. Hade köttfärssås kvar från lasagnen jag gjorde i fredags. Hade lasagneplattor kvar från i fredags. Hackade upp plattorna som "spagetti" och på med köttfärssås och mozzarella. Svinigt gott.
 

kurs

Jag har varit på hundkurs i helgen. Orkar inte skriva om det nu. Är trött och det är mycket att ta in. Återkommer

Konstaterar...

Igår firade jag att jag fått mitt gesällbrev och äntligen (efter tre år) har bevis på att jag är behörig frisör. Detta firades med en bit 70% choklad. Vanligtvis om jag ska "lyxa till det" tar jag en ruta 86%. Det gillar jag.

Däremot har jag liksom vant mig av med socker när jag inte längre naturligt äter det i mat (och det har ju i ärlighetens namn slunkit ner en och en annan godisbit i sommar).
Men SATAN vad sött det var. 70% smakar som mjölkchoklad. Helt galet.

Ikväll har vi myskväll. Marcus har lagat middag, och nu ska vi dricka ett glas vin, se på film och äta lite kött. Det gillar vi.
Annars gick det rätt bra på español ikväll.

ps. jag är inte riktigt hundra på att våran fröken tycker att jag var så bra. Men i övrigt så fick jag och Lovan läsa ett jättelångt stycke. Misstänker att vi liksom är lite favvosar!

Tisdag 2/10

Tisdag gott folk. Tisdag = invägning.
 
Ja alltså. Jag hade gått upp 0.2. Det var ju ingen höjdare, men jag tror fortfarande på att det har börjats bygga muskler. Hade jag bara velat gå ner på vågen så hade jag ju kanske inte tränat som jag gör. Så hade jag hållit mig till raska promenader.
Hur som, ikväll var jag på combat och sen rasslade jag igång rifflelle och tog med mig Salken på en PW. Drog igång gamla träningslistan som jag brukade gå till medans jag var smal. Vilka jävla snabba låtar. Och missminner jag mig inte alldeles så gick jag i den takten i en femkilos dunjacka.
Nu är jag helt paj. Jag vet inte om jag har sträckt mig eller om det var promenaden som jag gick för fort direkt efter combaten.
Det kan ha blivit en sträckning faktiskt. Nytt pass. Inte van. Inte med i svängarna, ni förstår grejen.
I vilket fall så är min kropp uppskattningsvis 81 år just nu. Det knakar och brakar så fort jag rör mig. Ville ha en chokladbit, men det går lika bra med selleri.
 
Jag lovade ju att jag skulle berätta tvättstugeincidenten också.
Det var iallafall i fredags. Jag höll mig på stan så länge som möjligt eftersom Snarkus var "sjuk". Karlsjuk. Märkligt nog när karlar är sjuka så blir det liksom alltid mycket värre när man kommer i närheten. Extrasjuk.
Nåväl, det var inte dit jag ville komma, men att jag kom hem ganska sent. Packar ihop tvättpåsen och drar ner till tvättstugan som jag hade bokat (till historian hör att jag inte har tvättat på väldigt länge och det börjar sina i både underklädslåda och vanliga garderoben)
I med två maskiner underkläder och sen upp för att tillreda min kickass-lasagne.
När jag kommer tillbaka ner efter en timme med tvättpåsen full igen så börjar jag ana oråd. Det ser liksom lite blött ut. Det har alltså runnit ut vatten ur tvättmaskinen över HELA golvet.
Börjar att svabba upp med en skurmopp men inser ganska fort att det här kommer inte gå vägen. Hittar en sopskyffel som jag fortsätter mitt skyfflande med. I med vattnet i en hink, iväg med hinken till diskhon, börja om.
 
Problemet var att vattnet aldrig tog slut.
När jag har skyfflat upp uppskattningsvis 100 liter vatten så inser jag att avloppet är igenkläggat och att även diskhon går till samma avlopp. Mina 100 liter rann alltså ut på golvet igen.
(undrar fortfarande varför inte Marcus undrade vart jag var så länge)
 
Det löste sig iallafall till viss del. Jag ringde jouren. Jouren kom och fixade. Problemet var att klockan hade hunnit bli så mycket så jag hann inte fortsätta tvätta, för jag jobbade i lördags och hade ingen lust att vara där hela natten.
 
Så, jag har fortfarande inga rena kläder. Jag har mycket rena underkläder. Jag är fortfarande för tjock för mina jeans.
Ni börjar förstå problemet. Tur att jag fortfarande har lite leggings att använda.
 
ps. jag var på väg att avboka combaten idag för att mina träningskläder inte blivit tvättade och luktade skunk. Jag kom på bättre tankar och tänkte att jag kanske kunde rynka lite på näsan och se mig lite omkring. Ni vet, menhuvvavemärdetsomluktarpådethärviset-minen
 
Imorgon, Español.
 

RSS 2.0