9/5 2016

 
Det är ju inte utan att det syns att det är min avkomma!
 
I torsdags var jag och åt middag med Lovan och Ronny och Lowa. Väldigt trevligt. Först skulle jag ner på Willys med blixtens hastighet bara för att köpa lite ersättning och en nappflaska eftersom jag inte hade med mig något sådant och jag hade heller inte tänkt att jag skulle bli så långrandig, men när jag blev bjuden på middag så förstod jag helt plötsligt inte vad jag hade hemma att göra. Danne jobbade ju ändå sent. Har plockat på mig saker på Willys för 200 kronor, kommer till kassan och inser till min förskräckelse att the plånkan is at home. Blir svettig på en gång och börjar fundera hur jag ska kunna lösa det här. Då frågade den mycket trevliga killen som satt i kassan om jag hade swish och så betalade han mina grejer. DET är kundservice.
 
I helgen har Saya och Philip varit här och hälsat på oss. Så fantastiskt! Jag har saknat dem. I fredags var de hit och åt middag med oss. Det serverasdes helbakad oxfilé med sötpotatispuré och en hemslagen bea. Jag är alltså svinbra på att slå bea visade det sig. Vansinnigt nöjd. Till efterrätt blev det en vaniljpanacotta med passionsfrukt. Tråkigt att äta kolhydratsfattigt?
I lördags var Erika och Erik hit och fixade håret innan 40-talsfest. De hade med sig smarrig kinamat. Yumyum.
 
Imorse var det invägning. 3,1 kg har vi gått ner. Var. Vilken fantastisk start på veckan. Solen skiner, jag var upp med bilen på bilbolaget för att byta däck, och hade glömt plånkan (verkar vara en oroväckande trend?) så jag fick ta en 30minuters prompa i solen. Hem och vägde oss med goda resultat. Sen kaffe i termosmuggarna, Astrid i vagnen och Salka i koppel så gick vi tillbaka upp och hämtade bilen. Så skönt att det är med sol! Jag älskar det!
Eftersom Danne förlorar i procent får han bjuppa på lunch i veckan. Den här veckans förlorare får ta sista kvällsrundan med Salka varje kväll.
 
Vad gör vi idag då? Salka går in och ut mellan balkongen och mattan. Ut och sola, in och svalka på mattan. Astrid och jag kanske går och handlar en avocado och gör "glass". Hade även tänkt att jag skulle frysa in kaffe i kuber för att kunna ta fram och slänga ner i mjölk. Sen i eftermiddag ska jag till tandis igen och laga den jävla tanden som jag hade bitit sönder.
Astrid övar på att vända sig till mage och att äta sina händer. Snart får hon nog i sig båda. Hejja!

4/5 2016

 
Idag har vi gjort otäcka saker, hela familjen. Astrid har vaccinerats. Danne, som är norra halvklotets mest spruträdda människa höll i barnet och jag själv har varit till tandis för första gången på 10 år. Jag bet sönder en tand innan jul och det har jag lyckats ignorera förvånandsvärt bra faktiskt, ända tills nu. Nu började det nämligen göra ont. Svinont. Eftersom jag inte varit till tandis på 10 år så trodde jag att jag skulle ha 10 hål och den sönderbitna tanden. Men jag hade bara två, plus sönderbiten tand plus tandsten som hon har skrapat. Men fy fan vad ont! Tillbaka på måndag för lagning av sönderbiten tand. Jag har blivit lovad en shitload med bedövning och så tänkte jag att jag tar med mig hörlurar och musik så slipper jag lyssna på den jävla borren åtminstone. Jag var väldigt modig. Jag bölade inte ens.
 
 
 
Astrid har varit trött och lite grinig sen vaccinet. Men vi har tagit lite alvedon och sovit en stund i vagnen. När pappan kommer hem från jobbet ska vi ta en promenad i det sköna vädret (sist jag skrev så så blev det skitfult pepparpeppar) så Astrid får sova en stund till. Tänker att sömn kommer att göra susen för vaccinont.
Min fina Astrid <3
 
Annars har det gått bra med kosthållningen i två dagar nu. Inga missöden. Ingen cola light. Det har stått en godisskål framme sen i helgen men den har ingen av oss rört. Lyckades övertala Sara att käka upp några när hon var här en sväng tidigare.
Fick även en jättefin present av min gamla kund, Martina, som har flyttat till Stockholm. Hon hade skickat upp en jäääättefin body med Herr Nilsson på som hon tyckte att Astrid skulle ha. Så jättefint gjort! Vi blev jätteglada!
 
Åh! Har även provat Loka Chokladboll idag. Svingod. Smakade exakt som delicatoboll utan att jag blir fet av den. Utmärkt!

3/5 2016

Failade igår utan att jag visste om det.
 
Skulle äta "raggmunkar" till lunch som fanns kvar från häromdagen. Orkade inte steka bacon men hade ju lingonsylt i kylen.
När jag har ätit upp min lunch inser jag att det inte var steviasötad lingonsylt utan bara sylt med mycket mindre socker än vanligt. Det är var ett ärligt misstag. Det var inte jag som köpte sylten sist, och det fanns inte den med stevia.
Nåväl, det var ju inte så mycket sylt jag hade till.
 
Annars gick det bra. Till sen middag blev det pulled chicken med grönsaker och guacca. Det tänker jag ska bli lunch idag också. Det hade varit väldigt gott med ett glas Cola till maten... ;)
 
Närå, jag var inte ens sugen förrän till middagen, men då kolsyrade jag en flaska vatten istället och det gick ju utmärkt. Har även två goda smaksättare till kolsyrat vatten, fläder och jordgubbe/citron. Yum!
 
Planen nu är att Danne ska gå och fixa något på jobbet, och sen när han kommer hem ska vi ta tjejerna på en långpromenad i det fina vädret. Efter det är det väl läge att tvaga av sig för sen ska jag jobba!!!
 
Det är ju lite nervöst det här, jag har ju inte jobbat på fyra månader, men det ska bli skoj! Astrid och Danne ska klara sig själva. Han är också nervös. Astrid känner sig lugn.
 
 
 
 
<3

2/5 2016

 
Nu får det vara nog. Jag och Danne har bestämt oss för att komma i form. Jag har skrivit det här förut, och då gick det ju bra. Vi har ätit så mycket skit på senaste att hälften vore nog. Jag med någon form av ursäkt att "man får inte äta strikt LCHF medans man ammar".. När åt jag senast strikt LCHF?
Möjligtvis när jag började, men sen har jag alltid ätit normal eller liberal.
 
Vi började dagen med invägning. Ingen glad historia.
71,6 stannade vikten på för min del. Jag tänker att någonstans mellan 60 och 63 blir bra.
Efter invägning klädde vi på oss och gick en långpromenad. Det var skönt. Vädret idag har ju inte varit så tokigt alls.
 
Jag har känt mig lite hängig på senaste. Nästan lite deprimerad. Jag inser ju nu att det förmodligen är för att jag har ätit så jävla kasst. 
 
Nu kör vi!

RSS 2.0