en sak till

Just det, det var så sant.

Här har ni Lovisas version av det som hände den ödesdigra Lördagen när jag drabbades av översvämning. Ni har hört min historia men det kan ju vara intressant att läsa det som inte jag kunde förmedla.

På återseende.

Tjejvasan!

Jag vet att jag har meddelat två gånger att det är en timme till start. Däremot orkar jag inte ta bort ett, så ni får njuta av den otroligt vackra bilden istället. höhö


Så tjejvasan. I Fredags eftermiddag bar det iväg mot Mora. Vi kom fram, brudarna vallade skidorna (mina var redan vallade) vi letade reda på stället där vi skulle sova. Ja ni vet.
Jag hostade hela natten eftersom jag fortfarande är sjuk.
Sen kom Lördagen. Den omtalade Lördagen.
Vi skulle starta 12.15 men var på plats 1,5 timme innan tror jag.
Mina skidor (eller Saras egentligen, och kollegornas) var vallade för några minusgrader. Vad vi inte hade räknat med riktigt var att det skulle bli väderomslag under natten. Det var INTE några minusgrader.

Hur som helst. 12.15 bar det iväg. Pga väderomslaget hade jag inte tillstymmelse av fäste. Kan även meddela att dom som påstår att tjejvasan är plan, LJÖG!! Blåljög. Dom första 5 km var uppför. När jag kom till 27km-skylten (kvar!!) så var jag redo att ge upp. Jag tror alltid att sånt här ska bli så enkelt. Jaa, men jag har ju hyfsad kondition, tänker jag. Däremot glömmer jag alltid bort att det kan göra ont. Och det gjorde det. När jag hade stakat dom första 3 km höll jag således på att börja grina och sätta mig i diket och stanna där.
Till sist började jag skälla på mig själv. Ungefär såhär lät det:
Nu skärper du dig Lina. Det GÖR inte ont. Det är latmasken som bits, och du ger FAN inte upp!!! KOM IGEN OCH SLUTA GNÄLL!!!
Fast det gjorde ont. Jätteont faktiskt.

När jag hade en mil kvar var det blåbärssoppastation. Försökte mig på en blåbärssoppa och en bulle förra stationen, men bullen var så torr att jag fick en hostattack som varade i typ 2 km så någon bulle gav jag mig inte på igen. Blåbärssoppa och två dextrosol sen jävlar blev det fart på stakningen.
När jag hade 9 km kvar hörde jag bakom mig
- Tjena snygging!
- Heeeeej Erika!!!
- Du ser ju helt färdig ut!
- Jag ääär det. Jag håller på att döööö!!!
Sen turades jag och Erika om att dra den sista milen.

Jag kom i mål på 3 timmar och 37 minuter och det är jag sjukt nöjd med. Med tanke på att jag inte har åkt skidor på 6-7 år och var sjuk. Dessutom hade jag bara fäste dom sista 5 km och spåren var så vansinnigt dåliga. Eller ja, jag skulle våga påstå att det inte var speciellt mycket kvar av några spår överhuvudtaget.

Ja just ja. En rolig grej. Kom nerför en backe i en hiskelig fart och ska ta en sväng för att åka uppför. Då ser jag hur det kommer en tjej i full kareta ut i diket. Hon far alltså UR spåret och ner i diket med huvudet före. Då skrattade jag i en kilometer, minst. Jag fattar inte hur hon lyckades, men det såg vansinnigt kul ut.

Kroppen idag? Har varit kaxig här och sagt att jag inte alls har så ont som jag trodde att jag skulle ha. Vilket jag faktiskt inte har heller. Däremot börjar jag stelna till nu.
Axlar, bröstmuskler, knän, fotleder har jag haft ont i hela dagen. Men nu börjar ljumskarna stelna till ordentligt. Mest höger faktiskt. Trodde att armarna skulle vara som spagetti och även ryggen, skulderblad. Ryggen är i form och armarna känns inte. Rumpan är lite öm också.

Om ni undrar vad jag gör uppe såhär dags så är det för att jag egentligen inte vill gå och lägga mig. Antar att jag kommer vara lika smidig som en lyktstolpe imorron. Och så ska jag till sjukgymnasten också. jag suckar. Det blir inte bättre.


En timme till start

dsc00687 (MMS)

En timme till start


En timme till start

dsc00687 (MMS)

En timme till start


Två timmar till start!

dsc00686 (MMS)

Två timmar till start!


Apotek

Såhär är det. Vi ska åka tjejvasan på Lördag. Jag är jättesjuk. Däremot kan jag inte dra mig ur nu för då tror alla att jag drar mig ur för att jag inte har tränat nåt. Jag hävdar fortfarande att man åker tre mil på tjur, och det ska jag bevisa på Lördag. Jag var hemma och hostade och febrade tisdag och onsdag men nu är jag igång igen. Däremot hostar jag fortfarande. Inatt sov jag tre sköna timmar, resten av natten spenderade jag på att hosta.

När vi sover över i Mora imorron ska vi sova med en massa andra människor. Jag inser att jag kommer att bli jagad med en högaffel om jag ligger och hostar hela natten. Därav traskade jag iväg på Apoteket idag för att shoppa lite på min favoritbutik*

Jag hittar bara en massa flaskor och burkar för seg slemhosta. Löser slem. slem slem slemslemslem var allt jag såg. Till sist hittade jag en som dämpar hostreflexen.
Jag till apotektant - Jaha, hur funkar det här nu då
Apotektant - Ja det dämpar ju hostreflexen
Jag - ....
Apotektant - ..men ska du inte ha nåt slemlösande då?
Jag - Nej, jag vill inte ha nåt som löser slem
Apotektant - Men har du inte slem då?
Jag - Jo, jag har massor, men jag vill inte ha UPP det, det får stanna där det är. Jag vill bara sluta hosta.
Sen gav apotektanten mig en väldigt utdömande blick och så blev hon SUR!!!!
Alltså ursäkta mig, det är MITT slem och jag gör vad jag vill med det! Jag vill ju inte hosta upp massa slem i munnen, jag ska åka tjejvasan för gudars skymning!!

*Apoteket på Kärnan är inte alls lika bra som gamla hederliga appo, det ska jag berätta för er gott folk. Dom är  sur, vill inte alls hjälpa till och faktiskt lite otrevliga. Ja och om man skulle råka be om hjälp så snäser dom. Ja ursäkta, men snäs inte åt mig!!!
Nej tacka vet jag gamla hederliga apoteket. Där hinner man knappt sticka in huvudet innanför dörren så blir man påprackad en fingertuta. Hellre det alltså, hellre det. Dessutom har dom en kille som sitter i kassan och önskar en god jul från mitten av november. Jättefestligt om man, som jag, hinner in dit en par - tio gånger innan julen faktiskt är nära.

Jahapp, så imorgon far jag. Till Mora. Och åker tjejvasan. Dödssjuk. Om jag inte rapporterar så har jag antingen:
a) Åkt vilse i moras skogar
b) Fått en lunginflammation och ligger på sjukhuset
c) Blivit jagad och misshandlad med högaffel pga hosta (eller mer troligt skidstav)

Imorgon ska jag köpa en ny mössa. Har visst ingen respektabel tjejvasanmössa. Och så måste jag köpa tejp. Och strumpor. Får inte glömma. Jag köpte skidkläder för 2 tusen förra veckan. Det sved lite, men man måste ju vara snygg också.

Fridens


När sebastian fotar med min telefon blir d...

dsc00660 (MMS)

När sebastian fotar med min telefon blir det oftast såna här kort. Vad ska jag tro om det =) har vi en Bingo i familjen tro.


Välkommen till Linas terapi

Jag har på senare dagar varit med mer terapeut än vad jag vanligtvis är. Jag har nämligen haft det lite lugnt på jobbet här i Februari och då gjorde jag om fikarummet till terapirum. Alla som vill fick komma på terapi (ja alla som inte ville också för den delen)
"Vill du ha lite terapi, vill du prata om det här", sa jag och buntade ihop en tidningshög. Så ska man nämligen göra när man är terapeut. Egentligen ska man ha viktiga papper, men det som låg närmast till hands var två nummer av "blossom" och en "amelia". Det funkade också.
Jag är tämligen bra på terapi om jag får säga det själv (annars inte) och mina klienter har också varit väldigt nöjda. (ehm...)

Så Lovisa, välkommen på terapi hos mig. Jag är en bra samtalspedagog. Vi löser det här.

Gustav Vasa?

Ja som ni vet så har jag råkat gå med på att göra tjejklassikern i år. Första delmomentet går av stapeln om ungefär 19 dagar.
Jag börjar bli lite nervös nu. Den här nervositeten har inget att göra med att jag inte har åkt en meter skidor sen jag gick i gymnasiet, det löser sig. Däremot börjar jag fundera huruvida min axel kommer att hålla eller inte. Antagligen inte.
Hur som, den som överlever får se, och det räknar jag med att göra.. överleva alltså.. och se.
I värsta fall får jag väl köra en Gustav Vasa. Tur att det är vänster som är trasig.


I´m in loove!

Mina kära vänner.
Jag känner att jag har funnit min själsfrände.
Jag hade inte direkt räknat med att det skulle hända så snabbt, det var verkligen kärlek vid första ögonkastet. Jag tror på det nu!
Vi har spenderat hela helgen ilag, hela nätterna, hela dagarna. Fabulous!
Det känns som att jag har haft dig föralltid, även fast jag lär mig nya saker hela tiden.

Ni som säger att man inte kan köpa kärlek! Bullshit. Möt min nya sambo: Plattlelle






Jag älskar dig!

Cpungar

Okej, såhär var det. Jag skulle kila iväg på videoteket en sväng (eller hemmakväll som det envisas med att heta)
Jag tog med mig Salka och knöt fast henne utanför. Egentligen tycker jag inte att det är okej att knyta fast hundar utanför butiker, men handlar det om max 5 minuter och ett ställe där det inte går så hemskt mycket folk så kan man göra ett undantag.
Hur som.. När jag precis har betalat och är på väg ut så hör jag hur Salken skäller, och det gör hon aldrig när hon sitter fast sådär. Så jag remmar ut och ser grabbar gå därifrån och skratta. Dom har hunnit gå så pass långt att jag inte hinner knyta loss hunden och springa ikapp och riva tag i dom, så jag nöjer mig med att blänga den här gången. En av dom säger "hahahaha tänk om nån visste det där"

Så.. nu undrar jag vad dom har gjort mot min hund. Jävla idioter
Jag undrar även varför inte föräldrar kan lära sin barn att ge fan i andras hundar. Synd att hon inte bet er, fula jävla cpungar!

Linas dejtingskola 1.0

För er som inte gillade Linas singelpepp kommer här Linas dejtingskola ettkommanoll.

Dejta aldrig en kille som..

1. Har fula skor
2. Andas högt
3. Har ful frisyr (förutsatt att du inte jobbar som frisör och kan tvinga honom att låta dig klippa av det)
4. Säger LOL (det är illa nog att skriva det, men att faktiskt säga det.. högt.. bland folk? Skulle inte tro det)
5. Inte kan laga mat (det är av liten betydelse huruvida du själv är nån magiker i köket eller inte. Du vill inte komma hem till en trevlig surprisedinner och inse att du bara kommer att kunna äta den här maten om du häver i dig en halv dunk vin först..om ens då)
6. Som tror att han ska få välja på vilken sida av sängen han ska sova
7. Har taskiga kläder i allmänhet (det går att ändra på, men förmodligen så tycker han att dom där fula kläderna är sjysta, eller kanske bekväma. pfft bekväma förresten! vem fan bryr sig?)
8. Kallar dig för gummsilumsplumspluttiluttan..
9. Lyssnar på dålig musik (han kommer nämligen tro att den skiten är nåt han får spela hemma, om det nu skulle bli så att ni flyttar ihop)
10. Inte tycker att du får äta hur många negerbollar du vill (ja okej, jag erkänner. Den här skrev jag bara in för att jag själv precis har tryckt i mig tre stycken och ville på nåt vis rättfärdiga det) 

Annars om ni gillade min singelpepp, så kommer det snart en till. Jag kan även meddela er, mina kära nöjda-att-vara-singel-läsare, att den 11:e Februari är det alla singlars dag! Så häng inte läpp över alla fjantars dag den 14:e. Vi har en dag också nu! (dessutom en bättre dag. Allahjärtansdag är på en måndag och alla singlars dag är på en fredag. Fram med vinet för gudars skymning)

Dagens i-landsproblem

Oj, jag kom precis på en sak. Förra våren när jag och Lovisa skulle till Kos så var mitt pass liksom inne på sista refrängen. Sweet, nytt pass, nyss kort, blir av med det där fula stirriga "i´m-a-crazy-person"-kortet.
Nu inser jag precis att jag ska ta nytt kort snart. Vilket betyder att jag måste ta det med frisyren som jag har nu.

Jag tycker att jag har jättebra frisyr, men frågan är hur fränt det kommer att vara med halva skallen rakad när jag är 30! (okej 29, ville bara verka lite mer dramatisk).
Ska jag göra en överkamning i äkta gubbstyle eller ska jag helt enkelt låta det vara? Jag får testa mig fram helt enkelt.

Och om ni händelsevis skulle undra så är det bara 3 månader och 26 dagar kvar nu. jeeei

RSS 2.0