Tisdag 22/4 2014

Men gud ändå vilken skön dag jag har haft.
Hade inga bokningar från morgonen såg jag igår när jag var till frissan, så jag bokade av till 10 och tänkte att det kunde vara skönt med en sovmorgon.
Kl 9 hade jag fortfarande inte fått in nåt fram till lunch, så jag bokade av det med och gav mig ut i solen. Jag och Adam köpte med oss en kaffe var och gick ut på frösön och tillbaka. Sen lite lunch innan jag drog iväg på jobbet. Skönt!
Älska vädret!
 
Annars har min uppgift idag varit att försöka komma ihåg att det är tisdag och inte måndag, så jag inte glömmer bort att infinna mig på zumban.
 
Nu har jag precis gjort min städkvart.
Innan kändes det svinjobbigt. Jag hade ingen lust överhuvudtaget att städa nån jävla kvart idag. Och när jag hade ställt in mig på vad jag skulle göra så blev det ännu jobbigare.
Dagens uppgift blev att sortera ren tvätt som jag har skitit i att lägga in i garderoben. När jag skulle sortera strumpor (speciellt Marcus strumpor som alla är lika fast olika) ville jag ta livet av mig. Men jag gjorde det, och nu inser jag (återigen) att jag har faktiskt strumpor. Jag som oftast misstänker att jag är strumplös.
Nu efteråt känns det inte som att det blev någon direkt skillnad, förutom i underklädslådan. Där blev det skillnad.
 
Nåväl, det ska jag fortsätta med imorgon, men först ska vi ut och käka med jobbet. Avskedsmiddag för Lovan som snart lämnar oss. Kom snart tillbaka!
 
I övrigt så är det utmärkt på något vis att min tvättstuga blev stängd fram till v.18.
Först var det hur retsamt som helst. Men nu är det kanon! Jag bara plockar med mig tvätten hem till mamma (som man inte gjort sedan man var typ 17?) och tvättar där. Sedan viker jag allt när det är torrt och så lägger jag in det i garderoben på en gång. Utmärkt!!
 
Jag borde nog även städa garderoben inom en snar framtid. Fy fan vad full den är, och så använder jag ändå bara jobbkläder, träningskläder och mjukisbyxor.
 
Nu ska jag blanda mig en amino och dra på zumba strax. Hej!

Onsdag 16/4

..och tillika tant Maritas födelsedag. GRATTIS!! (30 år, helt galet)
 
Så, jag glömde igår. Inte att städa men att skriva.
Igår det var effektiva stugan på Storgatan.
När jag kom hem från jobbet satte jag Lovisa på att pressa burgare och jag tog itu med en del av monsterdisken. När hamburgarna var klar och inlagda i frys och kyl gjorde jag en coleslaw. Eftersom jag hade diskat i typ en halvtimme tänkte jag att det kunde räknas som min städning, eftersom det även var lite bråttom, men sen skällde jag lite på mig själv och sa att detta minsann inte var gott nog.
 
Så städandet: Jag gjorde min kvart i badrummet. Det kändes bra. Jag gjorde klart hyllan som jag påbörjade dagen innan, och sen kastade jag bort lite tomma förpackningar i dusch-hyllan. Efteråt kändes det bra att jag hade gjort det trots att jag hade tänkt räkna disken som städande.
 
Sen drog jag och lovisa iväg och tränade zumba. Efter det var det hem lite raskt och köra effektiva klubben igen, så vi skulle hinna till biggest loser.
Jag hoppade in i duschen och Lovisa stekte burgare och började med salladen. När jag var klar hoppade Lovisa in i duschen och jag gjorde klart salladen, dukade fram och tände ljus. 20 minuter tog det. Snabba!
 
Idag har jag gjort 23 minipajskal och sen har vi varit ute och käkat på stan för att fira Göta som fyllde 85 år i veckan. Trevligt och gott!
När jag kom hem gräddade jag pajskalen och nu håller jag på och väntar på att de ska kallna.
 
Så städandet då?
Idag kändes det skitjobbigt, jag hade egentligen inte riktigt tid och lust tyckte jag. Men en uppgift är en uppgift så jag ställde klockan i vanlig ordning på 15 minuter och sen körde jag ändå. Tog hallen idag. Plockade undan skorna och ställde dem i skogarderoben, sen passade jag på att dammsuga. Två reflektioner över hallstädandet.
a) Det var vääääääldigt mycket grus i hallen. Jag har nog dragit in allt som legat på gatorna på stan.
b) Jag funderar varför min psykolog inte har ett, eller ens två par skor hos mig. Utan sex(!!) par!
Idag har det faktiskt känts som att det blev skillnad. Det ser trevligt ut utan allt damm och grus!
 
Imorgon åker jag hem till Stugun direkt efter jobbet, så då blir det inget städande. Återupptas på Måndag.
 
Glad påsk govänner!

Måndag 14/4

Nu har jag kommit hem från jobbet och städat min kvart. Fast det blev å andra sidan inte en kvart idag heller, det blev 25 minuter.
Idag har jag ägnat mig åt att organisera mina produkter.
Det kändes bra innan - inte jobbigt alls, jag har nästan längtat efter att få göra det hela dagen.
Har kommit till insikt att jag har JÄTTEmånga hårvårdsprodukter och JÄTTEmånga hudlotioner.
Jag måste nog börja smörja in mig mer (läs börja smörja in mig).
Jag passade även på att ta fönsterlisten på lilla toalettfönstret, både ute och inne. Den var skitig.
Efteråt kändes det överväldigande (pga många produkter) och bra.
 
Imorgon får jag fortsätta med den där hyllan jag påbörjade, och eventuellt dusch-hyllan också om jag hinner. Jag tjyvbörjade lite på den och kastade lite tomma förpackningar.
Mitt knep är att berätta för andra att jag håller på med det här, så blir det svårare att fuska. (ja, även genom att skriva det här minimerar jag risken för att bli fusksugen)
 
Annars har jag jobbat idag, och det har gått bra. Det ska bli skönt med långhelg. Imorgon får vi se om det är några som vågar sig tillbaka på zumba efter mitt nya påhitt. =)

Jag är en utmärkt KBTpatient

Förra veckan fick jag KBTbehandling mot min patologiska ovilja att städa.
Jag har ändå tyckt att det är lite jobbigt att bo i det här helveteshålet, men jag tycker likväl att det är jobbigare att städa än att bo i kaos.
När jag hade avsatt en hel dag för att städa och endast lyckades med konststycket att ta ned julstjärnan insåg jag att det kanske är dags att göra något åt saken. Jag ska ju ändå föreställa vuxen.
 
Så min psykolog gav mig i uppgift att städa 15minuter om dagen och sen skriva upp hur det kändes. Så nu gör jag väl det då, och så skriver jag det här så slipper jag:
a) skriva för hand
b) ödsla ett block, som jag förmodligen ändå kommer att tappa bort i röran.
 
Jag tycker själv att jag är en utmärkt patient pga. började en dag för tidigt.
 
Okej, psykologen, here it goes:
Idag skulle jag städa 15 minuter.
Jag valde att börja med att rensa avloppet då det kändes mest akut pga rinner undan dåligt och blir översvämning i badrummet.
Det kändes äckligt, men jag hade precis varit och köpt nya städhandskar så det gick bra (och jag andades genom munnen). Själva städandet kändes inte så jobbigt eftersom jag hade en begränsad tid jag var tvungen att ägna åt städandet.
Sen gjorde jag lite bonus. Så det kanske sammanlagt blev 30 minuter. Passade på att städa toaletten för att jag spillde hårslams på sidan så den blev äcklig, och sen städade jag även handfatet, för det var också i dammigaste laget.
Nu efteråt känns det väldigt skönt att kunna duscha imorgon utan att riskera vattenskador.
 
Imorgon får vi se vad jag hittar på att städa. Tänker att jag kanske gör klart badrummet och sen jobbar mig utåt. Så imorgon ska jag organisera mina hårprodukter.

Ledig dag

Jag tog ledigt idag. Hade tänkt städa och feja. Putsa fönster och ta ner julstjärnan. Tvätta gardinerna och gå långpromenad. Åka och handla och göra långkok.
Well, that didn´t happen. Hehehe vem försökte jag lura egentligen?
Julstjärnan tog jag ner iallafall.
Nä, jag har varit och handlat också, och ska snart plocka ut min pulled chicken ur ugnen. Hoppas det blir gott.
Långpromenaden ställde sig Salka ytterst tveksam till. Eller hon ställer sig faktiskt tveksam till att gå ut överhuvudtaget. Nåväl, vilodag ska hon ha ändå, så varför inte idag?
 
Vad jag däremot HAR gjort är ny koreografi. Två nya zumbalåtar blev det. Dessa ska provas ikväll. Spännande!
 
Jag skulle även ta itu med disken jag ställde till vid matlagningen, men för ovanlighetens skull skar jag upp fingret och orsakade massivt blodflöde, så det får vänta tills imorgon, om det inte kommer hem någon som känner sig manad.
 
Nä, nu ska jag ta ut kycklingen och slita sönder den, vänta på att Lovisa kommer hem med vitkål så jag kan göra coleslaw och gå igenom danserna ett par gånger till.
 

RSS 2.0