Semester!

Nu är det nära. I skrivande stund befinner jag mig i Göteborg.
 
Vi har haft en trevlig helg som har innfattat goda middagar, gott vin, shopping, fika, skratt. Som alltid när jag träffar Saya med andra ord.
 
Nu ska vi chilla en stund, jag har betalat räkningarna innan jag far så jag inte är vräkt lagom till jul. Min bankdosa var spårlöst försvunnen så jag var tvungen att införskaffa mig en ny. Snart ska vi tillbaka på stan och växla lite pengar, sen iväg och träna och äta middag och sen möter jag upp pappa och Annika på centralen lite senare ikväll.
Kl. 6 far vi imorgonbitti.
Jag längtar ingenting efter sol och värme.
 
Med det sagt, så blir det nog lite tyst här de närmaste två veckorna, om jag inte får tag i en dator på Kuba vill säga. 
 
Lev och må govänner, för det ska jag göra.
 
Tjingeling!

All träning är bra träning?

Idag var jag på Domus och köpte mig lite lunch.
När jag skulle tillbaka på jobbet så hamnar jag bakom en gubbe i rulltrappan ner. Jag tycker att han ser ut att stå lite konstigt, och inser att han står inte alls.
Då har alltså gubben tagit tag i räckena och hängt upp sig så han hänger i luften. Detta blir lite tungt för gubben efter ett tag, och han skakar i hela armarna.
Så här hänger han hela vägen ner!
När han kommer ner med rulltrappan så vänder han och tar nästa rulltrappa upp igen.
Hade jag inte haft lite brått så hade jag stannat för att se om han tänkte utföra samma sak igen.
 
Jag funderar: Är det någon form av träning? Armpass i rulltrappa - check
Det var nära att jag skrattade ihjäl mig när ett tag.
 
I övrigt govänner:
NU ÄR DET SEMESTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
(ps. och med gubbe så menar jag verkligen gubbe)

Fredagsfika!

Jag gjorde just en ganska delicous rulltårta som jag ska ta med mig på jobbet till mina kära kollegor imorgon.
Det är liksom lite semesterfika. höhöhö (om någon händelsevis har missat det så åker jag till Cuba på tisdag. Imorgon jobbar jag sista dagen på tre veckor och det ska bli fruuuuuuktansvärt skönt)
 
Iallafall.
Jag gjorde oopsiesgrund, men jag blandade i pyttelite steviaströ i äggvitorna.
Sen blandade jag i rätt rejält med pepparkakskryddor i gulsmeten och fyllde med lingon blandat med vispad creme fraiche.
Hade tänkt att blanda creme fraiche och philly men dessvärre köpte jag philly med vitlök och örter.
Rent spontant känns inte det som en jättesmarrig ingrediens i bakverk. Liksom som att det skulle skära sig lite mot pepparkakssmaken?

nagellack

Jag har manikyrerat mig.
Det var inte lätt, det tänker jag inte påstå! Det blev inte skitsnyggt, det tänker jag inte heller påstå.
Däremot går jag i sån ryslig fart så det kanske inte syns så noga.
 
Jag gjorde såndär fransk manikyr. Lite duktig var jag allt som gjorde det själv. Tanken var att Marcus skulle göra högerhanden, men han har inte kommit hem från jobbet än och jag har ju inte all tid i världen.
 
Nu till min fråga:
Hur ofta måste man måla naglarna? Jag har sånt där överlack. Håller det bättre då?
 
Tacksam för svar
/nagellacksnovis87

Varför jag äter lågkolhydratskost..

Tisdag. Ivägning. Ja så jag gick ner ett kilo. Vi slutar med det här nu.
Jag ligger på 62.7 för tillfället, men om 7 dagar befinner jag mig på Cuba och om 10 dagar befinner jag mig på Cuba på ett all inclusivehotell. Jag kommer kanske gå upp allt, jag kanske inte gör det. Vi tar nya friska tag med ivägning efter resan.
Men hur som! Tror jag gått ner 5.6 va? Det blir ju spännande att se vad som händer =)
 
Men om det här med LCHF.
För det första tror jag inte att jag äter mer fett än vad jag gjorde innan. Jag äter såpass mycket fett att jag håller mig mätt. Men det sagt vill jag prata lite om andras reaktioner.
LCHF är ingen diet. Börjar du äta på det här viset måste du kanske ha planerat att stanna vid den här livsstilen, alternativt kanske gå över till en mer GI-kost?
Jag har blivit utdömd totalt för hur jag äter. Nästan blivit kallad dum i huvudet. "Du tänkte väl inte köra den här dieten jämt!?" Detta från en människa som själv ätit lågkolhydratskost och gått ner i vikt, och sen börjat äta som vanligt igen och gått upp. För att sedan klippa kolhydraterna igen för att gå ner igen. Ni förstår att det blir som en form av jojo-bantning. DÅ är LCHF en diet.
 
Jag har väldigt svårt att förstår varför andra blir upprörda för att jag inte äter potatis eller bröd eller pasta. Jag hade förstått att man kanske blev lite upprörd om jag tvingade någon annan att avstå, men det gör jag inte (jo okej, jag provade tvinga Marcus, men jag han tjuvåt korv med bröd på kvällarna)
Nej jag vill inte ha en toscakaka, främst för att jag eventuellt dör om jag äter mandel, men också för att det inte är värt det.
 
Man kan äta lite av varje om man tränar? Ja, absolut, men för mig verkar det ju vara en förutsättning att jag inte äter kolhydrater FÖR att kunna träna.
Ha i åtanke att jag är överkänslig mot kolhydrater.
Jag hade som bekant en inflammation i axeln som jag drogs med i uppskattningsvis 2,5 år. När jag var som värst kunde jag inte ha armen hängandes efter sidan, utan Lovisa fick gå omkring och bära min arm.
Jag har ätit starka antiinflammatoriska tabletter i 1,5 månad. Jag har fått kortisonsprutor. Jag har varit hos sjukgymnaster.
 
När jag slutade äta kolhydrater var det för att gå ner i vikt, ja. Men efter 2 veckor utan så var axeln, om inte helt bra, mycket bättre.
Jag blir sjuk av socker. Därför undviker jag socker. Om Du vill äta socker så går det jättebra!
 
Och nej, hjärnan behöver inte kolhydrater.
 
I övrigt så har jag gjort våfflor ikväll. Man blir precis lika illamående av våfflor utan mjöl som med.. Och så har jag lite ont i njuren, så jag kan inte luta mig riktigt heller.
 
 

I övrigt..

.. så är mina naglar så långa att jag knappt kan skriva på tangentbordet. Jag har klippt tumnageln för den gick sönder. (och så kan jag inte öppna snusdosan med långa naglar)
Det är mycket obehagligt. Snart klipper jag av!

haj..

Haj heter tiburón. Kan vara bra att veta om jag träffar på någon, eller om jag för den delen skulle vilja fråga hur hajstatusen är på ön.
Tiburón blanco heter vithaj. Vill inte gärna träffa på någon sådan heller.
Varken haj eller vithaj.

Heja SAS!

Jag har varit orolig de senaste dagarna.
 
Ni förstår att oron har bottnat i huruvida SAS skulle klara sig eller inte. Med min tur tänkte jag att de skulle hinna konka innan jag ens hunnit åka fast i säkerhetskontrollen.
Nu verkar det vara lugnt, och det känns bra. Ska det bli strejk eller konkurs så får de vänta tills lönerna har utbetalats. Den 26:e kan de således göra precis hur fan de själv önskar.
 
Nu govänner, är det bara en vecka kvar.. och några timmar.
 
Bjuder på en bild.
Där, vid palmen som är längst fram, tänker jag ligga och gotta mig. Men först ska jag köpa mig en hatt.
 
Nu ska jag ta reda på vad haj heter på spanska.

Till Evelina!

Ja brödet blev helt klart godkänt.
Givetvis får du receptet!
 
3 ägg
100g philadelphia
en nypa salt
1tsk bakpulver
1 msk fiberhusk.
(Fiberhusk och bakpulver är valfritt)
Egentligen ska det vara mindre FH och bakpulver, och jag vet inte om det blev en matsked. Jag hittade inte nåt mått som det stod på, eventuellt att det blev en rågad matsked fiberhusk.
 
Gör såhär:
Dela äggen så du får vitor i en bunke och gulor i en. Vispa som fort som fan med elvispen så det blir svinhårt skum av vitorna och saltet.
Rör ihop äggulorna med phillyn, fiberhusk och bakpulver.
Vänd i gulsmeten i vitsmeten försiktigt så det fortfarande håller sig luftigt.
Klicka ut på bakplåtspapper och skjutsa in i ugnen på 150grader i 25 minuter.
Jag lät mina stå kvar på eftervärme en stund för att dom skulle bli lite torrare.
 
Fungerar tydligen även med smaksatt philly.
Rosta inte för länge. De gillar att bli svarta.
 
Langa på godsaker, koka en kopp te, bueno!

ps...

Det här får mig osökt att tänka på när jag och Lovisa var uppe i rättegång förra hösten. Som ni kanske minns så var det en kille som stal våra mobiler, och sedan försökte låtsas att han hade tagit med telefonerna hem för att han trodde att vi skulle komma och hämta dem. I svenstavik. För han hade ju sagt att han bodde där.
Hur som helst. Vi kan kalla personen för D. Mest för att hans namn faktiskt började på D.
 
D´s advokat:
"Men nu måste ni tänka på att D faktiskt är ledsen. Det är synd om honom. Han har sin mamma och sina syskon i ett annat land. Han är jätteledsen över det.
 
Jaha? Bara för att man är ledsen, måste man då börja stjäla?
 
Lite samma sak som Almqvist. Han mådde dåligt under perioden och han gick i terapi (jag förstår inte varför han understryker flera gånger att han under perioden gick i terapi..) Han hade tappat vänner och familj när han "kommit ut" som Sverigedemokrat (ja, han säger själv kommit ut. hahahaha) (och vad konstigt att dina nära tar avstånd från dig när du utger dig för att vara rasist)
Han drack även mycker under den här perioden för han MÅDDE DÅLIGT!!!
 
Jaha, men bara för att jag mår dåligt känner jag inte ett överhängande behov av att springa runt på stan och vråla hora efter tjejer, kalla folk för blatte (eller blatteälskare, eller babbe) eller för den delen hota människor med järnrör?
 
Någon annan som känner så när ni mår dåligt?

haha!!

Btw så var jag häromdagen på en lunchrestaurang som serverade ceasarsallad med cnaperstekt bacon.. Japp, cnaperstekt.

Äggande.

Kommer hem - kollar kylen - inget i kylen - glömde gå och handla - matt!
 
Gjorde en omelett med ost som jag stekte lite bacon till. Men sen blev jag lej. Så i skrivande stund håller jag på och bakar LCHF-bröd och kokar ägg. Detta är tänkt att det ska bli en smarrig ägg&majonäsmacka. Kanske tar jag en kopp te till. Nu blev jag pepp.
 
I helgen kanske jag provbakar en rulltårta. Det blir spännande.
Ja det var så sant. På fredag är det även twilight-tajm. Middag och bio med brewdarna.
 
Vilken hejdundrandes tur att jag hade köpt en massamassa ägg när jag var och handlade sist.

SD har det jobbigt..

Det jag nu kommer att skriva får ni missuppfatta rätt.
Idag kände jag ett litet styng av medlidande gentemot Jimmie Åkesson.
 
Ingen har väl missat att Erik Almqvist har "klantat sig lite". Det har även (minst) två av andra partimedlemmar med förtroendeuppdrag gjort.
Åkersson pratar om nolltolerans och ska han följa upp det så blir det kanske inte så många kvar till slut.
Jag tror inte att Åkesson är en elak människa (en människa med taskig människosyn, ja)
Men nu har Almqvist i princip slängt honom framför en buss. Lite som hajmat är han när han går upp i presskonferens och måste förklara (försvara) en partikamrat som kallar kvinnor för hora och hotar människor med järnrör.
 
Han kanske skulle ha haft lite bätte koll på kamraterna han valde in i sitt parti?
 
Nej jag kommer nog ångra mig imorgon, men jag tyckte lite synd om honom på presskonferensen helt enkelt.
 
Dessutom verkar han sakna några tänder, stackarn. Det är något som ser konstigt ut med JÅs mun...
 
Rekommendation: Inte rasist men
 
Nu hoppas vi bara att de som röstar på SD tar sitt förnuft till fånga och ändrar er. Ni har två år på er att komma till sans.

Argument!?

Vad som gör mig så fruktansvärt irriterad är människor som inte kan ta en diskussion utan att ta till personangrepp!
 
Uppenbart har man inte många argument att komma med om man måste häva ur sig idiot och fitta till höger och vänster. Man ba: Kom tillbaka när du lärt dig argumentera för din sak.
 
Det är ju inte utan att man förstår vad det sitter i, men det är fortfarande väldigt störande.

Svettigt..

Är Jimmie Åkesson möjligtvis lite svettig under armarna just nu. Kanske tillochmed lite svettig i pannan?

ps.

.. jo det var så sant.
Igår morse var det någon som bjöd över föregående bud på lägenheten jag hade tänkt mig.
Budet låg på 790k. Nästa person la 850k.
 
Alltså.. hallå? Hur tänkte du nu?
 
(Herregud vilken aktivitet på fuckinfabulous.blogg.se. Jag är ju som en storbloggare!)

....

Och så var det det här med dem som springer på löpband på gymmet. Eller ännu värre, GÅR!
 
Varförvarförvarför? Det är inte speciellt kallt ute, och det är inte halt. Gå ut och ta en promenad eller dra ut och spring istället. Friskluft är inte så dumt, och kanske har du en hund som vill följa med dig ut?
 
(Ja jag vet att jag precis skrev att jag hatar att springa, men tro mig.. jag springer inte på nåt löpband heller)
 
"Nej om man skulle tagit bilen ner på gymmet och gått en halvtimme på löpbandet, och vara riktigt sådär ivägen för någon som kanske vill upp och springa 10 min innan styrketräning. Ja, så får det bli, sen ska jag skriva på facebook att jag har varit på gymmet. Det blir bra. Tig med dig hundracka! Du har fått gått ut på baksidan och kissat!"

Blondspray!

Så. Träning, invägning och långpromme avklarad.
Invägningen gick ju inget vidare. +1.1. Glöm det nu. Vi spekulerar inte mer i det.
Skulle jag vilja gå ner mer och snabbare i vikt kunde jag ju ta mig en löprunda, men eftersom det är så förbannade tråkigt så sitter det väldigt långt in att ta sig iväg på sådana aktiviteter.
Det om det! Nu ska vi diskutera min andra sak.
 
Min andra sak är blondspray. Blonderingspray eller vad fan dom kallar det. Jag googlar!
Ungefär såhär kan en flaska se ut.
 
Använd ALDRIG ALDRIG ALDRIG något liknande! Och ska ni promt göra det ändå så kom inte till mig sen och grina och vill att jag ska ordna till håret på er.
Hemlis: DET GÅR INTE!
 
Detta är i princip blekning som man sprayar i håret och låter det sitta kvar. Låter det hälsosamt någon? Någon som skulle köpa blekning, kladda i håret och sen låta det sitta kvar tills nästa gång ni tvättar håret, räck upp en hand? Nehe, ingen!
 
Håret går sönder. På riktigt sönder. Sådär så ni får välja om ni vill ha 6 eller 9 mm kvar av håret.
 
Jag fattar inte hur man kan få sälja sån här skit utan varningstrianglar!
Så nu vet ni det. En annan dag ska vi prata om varför ni inte ska använda henna.
 
Nu ska jag koka ägg.

Tisdag 13/11

Tisdag idag! Det betyder combat och ivägning.
Tror inte att jag har gått ner något, men vore det inte festligt om jag gick ner alla 8kg och sen gick upp allt på Cuba. (Nej inte det minsta festligt faktiskt)
 
Jag återkommer senare ikväll. Då ska vi även diskutera en annan sak som jag känner måste nu ut till så många som möjligt. Därför väljer jag att göra det i min blogg, eftersom jag har ganska många läsare. höhö

Fredag 9/11

Idag var det någon som hade bjudit över mig på lägenheter. Jag bjöd över med 15k och sen bjöd tanten över och hamnade på min smärtgräns. Därav blir det inget lägenhetsköp för mig den här gången. Ingen skada skedd dock, det kommer fler. Trist med balkongen dock.
 
Jag tänkte bara som hastigast kommentera en annan sak som varit hett ompratad i veckan. Jag tror inte att någon har missat Katrins utspel mot en stackars tjej som ställt upp på en SATS-reklam.
Utan nåder går hon på och kallar den här tjejen för fet och hänger ut henne med bild och hela baletten. Hävdar att SATS gör fel som lägger fram en bild på en tjej som inte väger 55 kg, som ändå tränat på SATS i 13 år. Borde man inte vara smalare då? Och ja, Katrin tycker att alla ska väga 55kg.
Det tycker inte jag. Det känns inte hälsosamt om man är 2 meter lång.
 
Hur som helst. Jag tycker det är tarvligt och fult av henne och hänga ut en privatperson på det här viset. Sedan blir jag även irriterad på alla som försvarar henne (vänner och anställda).
Yttrandefrihet skriks det. 
 
Ja givetvis, men hur kommer det sig att man på något vis känner sig tvingad att kommentera någon annans kropp negativt? "Fan vad fet du är!" ...jaha?
Näe, har man inget vänligt att säga så kan man hålla käften. Är någon tjock vet den personen förhoppningsvis redan om det, om vi antar att personen i fråga äger en spegel. Har man kanske en lätt form av tourettes om man känner sig tvingad att säga det?
 
Men! Det jag också ville komma till var att, personerna i KZ:s kommentarsfält är precis lika illa. Det skriks om efterbliven, ful och dum till höger och vänster. Hur man hoppas att både hon och hennes familj dör, och det är väl inte så speciellt mycket bättre egentligen än var hon har skrivit. Det är fortfarande illa, naturligtvis, för hon har en stor blogg som når ut till många människor.
 
Nej men hörrni, det här blev ju inte som hastigast.
 
Men ska vi inte bara bestämma att vi kanske är lite snällare mot varandra? Att om man inte har något snällt att säga om någon så håller vi käften? Och att aldrig säga till en människa att den är fet, för det blir ingen gladare eller smalare av?
 
Lev och må. Jag återgår till mitt vin.

The big deal!

Nu ska jag avslöja vad det är för skojigheter jag har på gång (Förutom att jag ska åka till Cuba om 19 dagar, har jag berättat det? höhö)
 
Nu idag har jag lagt ett bud på en lägenhet här i stan. Jag känner att det börjar vara läge att äga. Är så förbannat less på att betala över 50k per år på hyra. Så håll tummarna för mig att jag får den. Just nu har jag det högsta budet!
 
 
 
Ps. Ni som dissade Halloweenfesten kommer ju självklart inte få komma på inflyttningsfesten. Men jag kan ta en orkidé i inflyttningspresent. Ds.
 
ps2. Okej, jag kanske ska vinna lägenheten innan jag kan börja gnåla åt mig orkidéer ds2

Torsdag 8/11

Var precis och fick andra sprutan på hepatitvaccinet.
Misströsta icke mina vänner, det var inte den jag blev obrukbar av förra gången.
Det var stelkrampen som slog ut armen.
 
Den här gången räknade jag således med att vara normal.
 
 
Och jo, det var så sant. Nu ska jag bara jobba 13 dagar till.

Vila i form?

Vägde mig första gången på två veckor nu. Har stått still ett tag. Den berömda platån, när man egentligen bara vill slänga sig på golvet och grina och sen gå på hemmakväll och köpa 2 kg godis och klämma i sig varenda bit.
Det har jag inte gjort. Jag har fortsatt (fast jag har varit sugen att ta alternativ nr 2 ska erkännas)
 
Hur som helst så ligger jag på 62.6 nu. Total viktnedgång 5.7. Snart 6 snaaaart.
 
Annars har jag varit på lite andra spännande saker idag, som jag får avslöja senare.
Först kändes det bra, sen kändes det inte så bra, sen var jag och tränade och tänkte på saken, och då kändes det bra igen.
Happ nu kör vi.
 
Nu twilight

Ny vecka, nya tag

Så planerna inför veckan är att träna bra helt enkelt.
Förra veckan blev det i ärlighetens namn lite si och så av den varan (eller inte ens si och så. askasst)
 
Så promenader och Golds, here I come!

Söndag 4/11

Vad trött jag blir ibland.
Det känns som att man stångar sig blodig helt i onödan, som att det man springer mot är en betongvägg som ändå inte går att rubba. Samtidigt om man har gett sig fan på att något ska fungera, och man inte förstår varför det inte gör det.
Imorgon tar jag nya tag.
 
Och i övrigt är det bara 23 dagar kvar.
Och lite annat spännande som jag eventuellt har på gång. Vi får se. Det skiter sig väl det också, som det mesta.
 
Mvh leg. positiv tjej.

Karin.. det är dags nu!

Nu mina goda vänner, är dagen jag har hotat med. 1 november (egentligen dagen för att ta fram dunjackan, men det var ju inte så kallt idag)
.. dagen att börja räkna ner!
Idag govänner är det bara 27 dagar kvar tills jag åker till Cuba. What up!

RSS 2.0