9/12 2015

Men gud ändå. Jag glömde ju berätta om läkarmötet!!
Såhär i efterhand så kan jag tycka att det ändå är lite roligt att jag trodde att jag skulle få hjälp av den offentliga vården.
 
Jag kommer dit. Får träffa en kvinna. En kvinna som arbetar som läkare på MVC. Jag tänker att detta kan ju inte bli annat än lysande!
Det blev det.
Jag börjar med att förklara att jag har ont i ryggen och att det sitter i musklerna, i ytterfiléerna. Sedan pekar jag på ytterfiléerna eftersom jag tycker att det här ska vara glasklart.
Läkaren är snabb i sin diagnos. "Du har tränat för lite"
....then there was silence.
"Nej det har jag inte" svarar jag. Jag förklarar att jag har spenderat ganska många timmar på gymmet, varje vecka, i många år. Att jag även jobbar på ett gym, som instruktör. Att jag har hund som jag är ute och promenerar med varje dag.
Då kommer hon på att jag nog har tränat för mycket.
....Ungefär här börjar jag inse att den avbokade timmen på jobbet kostar mig onödigt mycket pengar. Ska vi mest bara gissa så kan jag ju vara på jobbet lika gärna så kan en kund sitta och gissa vad jag har för åkomma.
När jag berättar att det jag i dagsläget gör är - hotmojo yoga, lite bodypump och promenader - och att det orimligtvis kan vara för mycket så kommer hon på att det nog är en övning jag gör fel.
Vidare försöker hon knäcka min ryggrad (det ska vi väl inte ägna oss åt på gravida va?).
Efter det kommer hon på att det nog är muskulärt.
MEN VAD I HELVETE SA JAG NÄR JAG KOM HIT!?
 
Sedan kom hon på att jag nog hade snett bäcken och hoppar upp och ställer sig på britsen mellan mina knän (och nej, jag hade vid tillfället inga byxor på mig. Och ja, jag önskar att jag visste att jag skulle ta av mig dom och tagit underkläder i mer passande storlek..nåväl) som jag sedan ska trycka ihop på hennes ben. Hemma kunde jag ju göra det här med en fotboll men nu hade vi ju ingen.
Den här övningen skulle stabilisera mitt bäcken (eller träna insidan av mina lår, tänkte jag). Sedan skuttade hon ner från britsen och tryckte upp mina ben (lite olika hårt) för att visa att jag hade olika långa ben.
 
(När jag pratade med min sjukgymnastkamrat i telefon senare så skrek hon i mitt öra. Tydligen en favorit hos läkare med sneda bäcken)
 
Sist:
- Har du varit till en sjukgymnast?
- Nej det har jag inte, och jag tänker heller inte gå till någon om du inte kan rekommendera en som antingen är specialiserad på gravida eller superbra. Har varit till massa dåliga sjukgymnaster i stan.
- nää jag vet inte. Det finns en i Brunflo.
- ...som är specialiserad på gravida?
- Nej
-... nähä. Som är skitbra?
- Nej det vet jag inte.
-... okej. Så du vet att det finns en sjukgymnast i Brunflo?
- Ja.
 
Att jag ens provar.
Jag hittade en sjukgymnast sen. Hon sa inget om mitt sneda bäcken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0