31/1 2016

Happ det var det det.
Nu börjar det bli jävligt stressigt om jag ska få till en januariunge. Jag trodde att jag skulle vara galnare by now, men det hade nog varit värre om jag faktiskt hade fattat att det kommer en unge. Det gör jag inte. 
Det kommer fortfarande bli en väldig överraskning.
 
Helgen har varit väldigt lugn och sansad.
Fredagen bjöd på en ledig dag med min man, möte hos Ulla-Karin (förhoppningsvis det sista), sen mötte jag upp Petra för en tretimmarsfika med henne och hennes lilla snygging. 
Jag höll framgångsrikt i ett barn under 5 månader utan att han skrek. Det är bra. Det kanske kan gå vägen det här.
Efter att jag hade fikat så gick jag och Danne på bolaget och botaniserade på deras alkoholfria hylla, köpte med oss lite öl, bubbel, kött och ost hem och körde AW innan vi drog på bio.
Trevligt att kunna gå på bio. Det gjorde lite ont i ryggen att sitta så länge, men för två månader sedan hade det varit en omöjlighet. Vi såg The Revenant. Den var sådär. Jag önskar att den hade varit bättre. Man gillar ju Leo!
 
Igår stannade vi inne hela dagen och hade desperate-maraton. Hade tänk vila upp oss inför vattenavgång och barnafödande. Well, that didn´t happen.
 
Idag har vi varit ute på en promenad i 2 timmar och 45 minuter. Mycket skönt väder. Mycket ont i kroppen när vi kom hem. Sen kycklingfajitas och nu chill en stund.
 
På tisdag kommer elkillarna iallafall och fixar belysningen i köket. Fan vad najs!
 
Sandra - 23/1
Tina - 27/1
Frida - 2/2 
Danne - 2/2
Sara - 3/2
Jenny - 4/2
Marita - 5/2
Malin - 6/2
Maria H - 8/2 (jag hoppas verkligen att du har fel)

28/1 2016

Alltså..försäkringskassan. Jag blir fan tokig!!
 
Jag fick utbetalning igår på min gravpenning. 100% ersättning.
Jag har alltså bråkat, överklagat, fått otaliga hjärnblödningar och till slut blåst min semester, och sen får jag 100% ändå, och får ringa och berätta för FK att jag har fått för mycket. Nu kommer jag få ett återbetalningskrav.
Det var ju givetvis mitt fel. 
Jag hade ju skrivit att jag tänkte vara hemma 100% från 1 Januari. Det var ju så det var.
Däremot så visste jag inte att det räckte att fylla i ett formulär med vad jag ville för att få beslutet hävt?
 
Dessutom trodde jag att det övergick i föräldradagar efter gravpenning automatiskt. Nej men det gör det ju såklart inte, det är klart att jag vill vara hemma utan ersättning (vilket jag är nu)..
Jag blir tokig. Jag fattar inte vad de vill. Jag kommer inte in på mina sidor på datorn för jag får inte ner ett jävla bank-id så jag får göra allt på datorn.
 
Jag hatar försäkringskassan. 
 

19/1 2016

Alltså. De som är hemma med flit för att de inte orkar jobba... vad fan gör de om dagarna?
Det är så satans tråkigt att vara hemma själv att jag på riktigt nästan har känt mig lite deprimerad vissa dagar.
Det kanske är bra. Jag tar förlossningsdepp i förväg. Tidseffektivt.
Idag fick jag dock veta att min telefon är klar på verkstaden och har lämnat. Då blev jag lite glad igen. Har varit lite deppig över att jag förmodligen inte skulle få fota Sickan med min egna telefon när hon är ny.
 
Jag hoppas att den hinner komma åtminstone. Med min tur - kanske inte.
 
Nåväl, en ska bli glad för det lilla. Det underlättar i vardagen.
 
Idag har jag inte gjort många knop. Tvättat en maskin, lagat mat, sovit en stund mitt på dagen. Ja inga stordåd. Sen kom mamma med Sickans nymålade säng och ett helt lass med kläder som hon och Eva hade köpt. <3

18/1 2016

Nu kan man konstatera att min egna plan att Sickan kommer 17/1 är förbi. Det var ju typiskt.
Idag har vi varit och inhandlat lite mer saker som vi var tvungna att ha. Vi hade tillexempel glömt att köpa en pyjamas. Snälla föräldrar.
Jag vaknade imorse av ett samtal från en paketleverantör. Jag älskar att få post. Jag älskar att få paket ännu mer. Beställde lite träningskläder förra veckan som kom idag. Jag köpte ett par mjukbrallor som jag bara längtar ihjäl mig efter att få ta på mig, men med min tur så går väl vattnet isåfall och jag vill inte ha fostervatten på mina sprojlans nya brallor. Den som väntar på något gott ;)
 
Update gissningar:
Sandra - 23/1
Tina - 27/1
Sara - 3/2
Frida - 2/2 
Danne - 2/2
Jenny - 4/2
Marita - 5/2
Malin - 6/2
Maria H - 8/2 (jag hoppas verkligen att du har fel)

14/1 2016

Nu har jag försökt i tre dagar att köpa nya lakan. Det har gått sådär faktiskt.
Igår var vi till BM, på föräldragrupp (fast vi bara var två par) och på förlossningsföreläsning. 
Sickan är fixerad, vi fick gott fika på föräldragruppen och varken äggvitan eller blodspåren verkar vara något att bekymra sig över. Så bra då.
Sen kom bästa Lovan hit med värsta goodiebagen, fast goodiekorgen. Blöjor, napp, nappflaska, handdukar, mjölkpump, questbars och choklad till mig, topz. Massa bra saker. 
 
Idag har vi tagit en fika på stan, shoppat en filt åt Sickan, smink åt mig, hämtat öl åt Danne. Sen gick vi hem och jag mådde lite halvtjyvens så jag blocksomnade och sov i 1,5 timme. Det hade jag gjort mig förtjänt av (nej).
Salka tycker att det är i kallaste laget för att gå ut, och det tycker vi med.
Nu på kvällen har jag skapat hudvård och tvättat håret. När jag inte jobbar tycker jag tydligen inte att det är så viktigt med rent hår. Eller smink. 
 
Update gissningar:
Sandra - 23/1
Tina - 27/1
Sara - 3/2
Frida - 2/2 
Danne - 2/2
Jenny - 4/2
Marita - 5/2
Maria H - 8/2 (jag hoppas verkligen att du har fel)
 
Själv har jag ju satsat på 17:e så vi får se om hon tänker komma på söndag. Det kanske är lika bra att hon väntar ett par dagar till för jag skulle hemskt gärna vilja vara med på en kurs på Torsdag. Och färga håret. Imorgon ska naglarna fixas.

11/1 2016

Häromdagen så small det liksom till i en magmuskel (igen) och nu känns det som att den faktiskt sprack. Skönt! Om hon inte skärper sig så kommer vi att få många obehagliga samtal från dagis framöver.
 
Idag har jag inte gjort många knop. Klockan på micron har jag dock fixat. Sen har jag virkat mormorsrutor som jag äntligen fick till. Tagit en tupplur har jag gjort och tvättat en maskin. Och börjat packa väskan till förlossningen.
 
Update gissningar:
Sandra - 23/1
Tina - 27/1
Sara - 3/2
Frida - 2/2
Marita - 5/2
Maria H - 8/2 (jag hoppas verkligen att du har fel)
 
Sara och Marita har backupgissat men nu kommer jag bara ihåg Maritas på Stelladagen 30/1. Kan Sara ha backupgissat på min födelsedag?

7/1 2016

Idag har vi mest flängt runt en massa.
Varit och beställt tapeter till hallen, varit och lånat mosaikprover, lämnat tillbaka mosaikprover. Beställt mosaik. Varit på Maxi en sväng. Varit och lagat en nagel. Varit på skatteverket och fyllt i papper för adressändring eftersom vi tydligen inte var helt överens om att jag hade adressändrat redan i våras. Varit och hämtat ut mina oljor till hudvården jag ska pyssla med. Skoooj!!
 
Vi var även till BM imorse en sväng och tog både urin och blodprov. Fick lite backning sist hos en annan BM på blodvärdet, och hon tyckte att jag skulle äta järntabletter. Det tyckte inte jag. Jag åt spenat, broccoli och apelsin istället. Från 96 till 117. Tabletter, skulle inte tro det.
Urinprovet var lite sämre dock. Både spår av blod och äggvita. Inte bra. Blodtrycket var dock bra, så förmodligen ingen förgiftning iallafall.
 
Nu ska jag vila en stund med Salka, vänta på att Danne kommer hem och lagar mat åt oss och sen kanske det blir bio ikväll om min kropp pallar.
 
Update gissningar:
Sandra - 23/1
Tina - 27/1
Sara - 3/2
Marita - 5/2
 
 

6/1 2016

Så vad jag har gjort hittills i veckan? En uppgift om dagen ni vet.
 
I måndags var jag och köpte kläder till Sickan. Smög omkring på stan som en annan skurk. Känns som att jag har sjukanmält mig från jobbet och därmed borde ligga hemma med en kopp te. Nåväl. Tvättade två maskiner och hängde. Inga konstigheter. 
Igår var jag en sväng till på stan. Skulle dricka kaffe med mannen, snacka med B om min katastrofala telefon.
B jobbade inte, kaffe fick jag, sen tog jag och Salken en långpromenad i kallhelvetet och lyssnade på ljudbok. Mycket jobbigt pga mycket kallt och mycket tjock.
Sedan tvättade jag en maskin och åt en blodapelsin (Jag rimmade, nu får jag brev. Hoppas något av de skojiga paketen som jag har beställt).
 
Idag har vi provat köpa tapeter till hallen - stängt. Provat köpa en jacka till Danne - hittade ingen. Ätit lunch på tages och sen sovit en stund - med andra ord så har vi inte gjort något idag. Vaknade svintidigt dock. Drack kaffe och spanade lite i Lofsans träningsbok.
Ska bli mycket spännande att se hur stor skadan på kroppen är när allt är över.
 
Väskan är fortfarande inte packad. Klockan på micron är fortfarande inte fixad. Kanske imorgon.
 
Har fått en oficiell gissing hittills:
Marita - 5/2

5/1 2016

Nu har jag snart varit ledig i två dagar. Det är mycket absurt och jag känner mig som en skurk som inte är på jobbet.
Sickan har fått kläder för 600kr på två dagar. Jag för noll. Det är mycket absurt.
 
Jag vet inte hur många som läser, men ni får ju givetvis gissa datum om ni vill!
BF är 31/1.

4/1 2016

Absurt..Mycket mycket absurt.


3/1 2016

Imorgon blir min första lediga dag. Vad kontigt det blir att inte gå på jobbet.
Och skönt. Konstigt och skönt.
 
Jag ska göra en uppgift om dagen är det tänkt, men imorgon blir det några fler än vad som var tänkt.
Morgondagens uppgifter blir att köpa några bodys till Sickan (Skulle ha köpt en mössa, men det gjorde tant Sara. Bra!), tvätta dom, börja packa en väska, köpa några strumpor och sen ska jag kolla om jag får någon post. Man gillar ju att få post.
Passa på att få lite dagsljus ska jag också göra. Och lyssna på ljudbok.
På tisdag ska jag försöka ställa in klockan på micron. Jag har lyckats en gång så jag fattar inte varför jag inte får till det igen. I värsta fall får jag göra en kraftansträngning och försöka leta reda på bruksanvisningen. Lycka till....

2/1 2016

Nu blir Sickan officiellt ett 2016-barn. Allt jag begärde.
Nu får du komma när helst du behagar! Helst i januari. 

RSS 2.0