22/12 2016

Reflekterar över att jag idag har varit utan hund i 6 månader. Tiden har gått så fort. Jag trodde att det skulle kännas lättare nu än vad det gör. Hur ledsen får en vara över en hund? Det känns som att andra blir trött på ens sorg. Jag blir själv lite trött på min sorg. Kanske mest för att jag hade 6 månader som någon slags milstolpe för att det skulle ha gått över då? Fast jag tänkte det häromdagen - att det värsta är ju ändå gjort. Förutsatt att jag aldrig skaffar en ny vovve så kommer jag aldrig någonsin behöva vara med om att ta bort en igen. Då och då dyker det upp minnesbilder från den dagen. Då tappar jag andan en stund. Men emellanåt går det bra.

Tappade all motivation för dagen. Inte för att jag egentligen måste göra något.

Astrid kom iallafall och tomtade på mitt jobb idag. Så fin hon var i tomteklänningen som hon har ärvt av Lowa. Sen gick vi på stan en sväng och förbi på bishops för en kopp kaffe. När vi kom hem provade vi både Alfons och Pettsson på teve men inget dög pga svintrött. Så nu sover vi sedan en halvtimme tillbaka och jag får väl ställa in mig på en tidig morgon imorgon helt enkelt. (I måndags måste hon däremot ha glömt bort vems klivauppmorgon det var, för hon sov till 8.30. Hallelujamoment)
 
Min finaste tomte. Vad gjorde jag utan dig <3
 
Ja just det. Igår skulle vi bygga pepparkakshus. Danne "byggde ett" förra året och i år var det revansch. Det började extremt dåligt = en av långsidorna var trasiga. Redan där började det bulta i tinningen. När jag sedan satte ena långsidan utanför kortsidan, och den andra innanför var ju katastrofen ett faktum. Hett som ett helvete var det ju såklart, och lite stressigt att få ihop skiten och vi brände oss båda två. Nästa år om vi prompt ska ha ett pepparkakshus så gör vi ett själv, för det kan omöjligt bli värre än den här skiten.
Värre styggelse till hus har jag aldrig sett. Vi får se om jag kan rädda det med lite pynt. Men det får bli en annan dag, det är deprimerande att vara titta på det. (men jag tänker att en riktigt tjock glasyr kanske kan bli istappar som hänger på taknocken och liksom döljer att taket diffar 2,5 cm från väggen?
Jag kommer att tillåta sönderslagning och uppätning på julafton.

20/12 2016

Astrid är en julklappstjuv av värsta slag. Jag klädde granen skittidigt. Egentligen får den ju inte kläs förrän dagen innan, det är sedan gammalt, men eftersom jag i år hade gjort mig besväret att knycka en gran som jag faktiskt skulle ha inomhus så klädde jag den typ innan lucia och sket i reglerna. Verka vara julrebell!
Underligt inslag i mitt liv som tidigare under tvång har haft två tomtar och en julstjärna framme..vissa år. I år sket jag i julstjärnan men tomtarna är uppe. Förra året hängde jag 6 polkagriskäppar på micron, åt upp en, bet sönder en tand, fick betala i runda slängar 10k för att få truten åtgärdad. I år blev det inga polkagriskäppar. Det verkade lugnast så.

Nåväl, så länge det är hennes egna klappar hon river i så må det väl vara hänt, men när hon gav sig på min var måttet rågat.

 
I övrigt så har jag sovit över 10 timmar inatt och mitt hår är inte ens i närheten av lika blått som förra veckan. Bra tisdag. Efter jobbet handlade vi julmat och det flöt på galant. Ingen blev arg. Inte ens jag. Bilen är tillbaka från verkstaden, Astrids nya bilbarnstol har kommit, de flesta julklapparna känns klara. Ska prova att baka pepparkakor som jag hittade recept på. Om de blir bra så kanske jag lyckas undvika vanliga pepparkakor. Om de blir dåliga tänker jag låtsas som att jag inte har gjort några.
 
Annars är nästa vecka sista veckan jag jobbar 50%. Konstigt!

7/12 2016

Idag fyllde Astrids morfar år. Då fick vi komma på smörgåstårta och morfar och Astrid passade på att ha lite djupa diskussioner.

Utslagen ser väldigt mycket bättre ut. Hon ska äta penicillin tills på Söndag, men redan nu ser det kalasbra ut. Tyckte så synd om henne, även fast hon inte verkade speciellt störd av kopporna.

 
Astrid hade klätt sig fint inför läkarbesöket i Fredags. Det känns ju lite bättre att vara sjuk om en har fina kläder iallafall. Det var ju tråkigt att hennes morsa inte kunde leverera lika bra på fotofronten.
 
 
I lördags hade vi också mexicoafton. Supertrevligt. Drack margaritha. Käkade tacos med köttfärs och en pulled chicken som jag hade kryddad lite tacosigt. Astrid avslutade kvällen med att visa Christoffer vad Babblarna är. Han blev intresserad. Jag tror att han skulle kolla på nya filmen på Youtube när han kom hem.
 
Nu ska jag gå ut på ballen och hämta mig ett glas skitiskall julmust light som min man dels har farit runt halva stan för att hitta, och dels ställt ut på ballen så den blev skitiskall.
(Ja mitt drickande har tagit absurda proportioner igen. Nu är det dock julmust istället för cola light)
Jag håller också på att vänta på nyrelease på BodyStep som borde komma snart. Efter jul kör jag igen. Det ska bli superskoj!
(Var även tvungen att sätta mig som aktiv instruktör igen om jag ville behålla licensen, och jag skulle hellre raka av mig allt hår och tatuera skalpen än att göra om den utbildningen)

2/12 2016

Just nu är det lite tufft att vara Astrid. Hon har fått våldsamma utslag och hela dagen igår försökte vi få tag i någon som kunde hjälpa oss. Gärna någon som jobbar inom vården ;)

Ibland hör jag överviktiga säga att de blir särbehandlade i vården. Att de inte får någon hjälp. Men alltså, vem fan får det? Först och främst är det ju lika mycket jobb att faktiskt få tag i dem som att få en tid. Sen ska det kämpas för att få en tid. Sen är det väl 50/50 om det blir en hittepå-diagnos eller om de faktiskt tänker titta på problemet.
Igår var det en *insert valfri vårdpersonal* som konstaterade vattkoppor. Utan att ha kollat på henne. Via telefon? Detta pga feber, tröttelse och ingen lust att äta. Till historian hör att hon håller på och får minst två tänder samtidigt, så det kan ju också vara det?

Som att det inte hade varit nog med två framtänder förresten.

Nu har utslagen blivit värre, och jag tänker rent spontant svinkoppor. För det ser ut så. Jag fick tag i VC idag och vi ska få träffa en läkare klockan 13. Hade lovat Lovan att annars skulle huvuden rulla. Det var ju tur att jag slapp det. Har inga sådana verktyg. Har inte ens verktyg att knycka en gran!

 
När en är hängig och har ont i munnen och inte vill äta kan det bli Alex&Phil istället. = favorit.
 
 
Vi var på adventsfika i Onsdags iallafall. Astrid hade klätt sig fint när hon skulle till Hilda. Klänning från Laila Bagge, vanliga kalasbrallor från HM och en behändig bolero som hon har ärvt av Lowa. Tiutsnöre från Elve. Fabulous ska det vara!
 
Nu har jag tänkt att sanera köket som har kommit lite på efterkälken ett par dagar pga tröttelse. Igår klev Danne upp med Astrid klockan 4.17. Imorse klev jag upp med henne 5.33.
Hoppas tänderna har växt ut snart så vi slipper vara uppe missinassa.

RSS 2.0