Fredag 28/2

Jag hade tänkt att jag skulle dra och träna idag efter jobbet, men träningsvärken som bosatt sig i min mage är så brutal så jag hade aldrig klarat av det.
Dessutom har jag haft en rätt flöjigt på jobbet idag, så det var rätt skönt att sitta i soffan ikväll.
 
Skulle gå på bokrean och köpa mig en bok att läsa ikväll då e-bibblan valde att tjorva för mig igår, så nu får jag inte låna någon bok förrän på onsdag. När jag gick från jobbet upptäckte jag att jag hade lämnat plånboken hemma. Det betydde att min plan att handla mat på vägen hem gick i stöpet också.
No worries. Drog hem, satt en stund, for på willys och handlade. Sen gjorde jag världens godaste LCHF-pizza och passade på att rosta lite mandlar i samma veva.
Nu ser jag fram emot en skön kväll i soffan.
 
Jag har även en teori. När jag skulle operera knät andra gången så var det en tjej på zumban som berättade att när man opererar hundar (eller vilket djur som helst kanske, hon är veterinär) så ger man dem extra magnesium för snabbare återhämtning. Hon tyckte att jag kunde prova det också.
Detta har jag funderat på ett tag och kommit fram till att en borde kunna äta magnesium efter träning för snabbare återhämtning. Då jag inte har någon större lust att poppa piller så kollade jag upp vilka råvaror som innehåller magnesium.
Nötter har högt magnesiuminnehåll och plötsligt insåg jag att jag inte haft så galen träningsvärk senaste veckan, trots intensiv träning och en del förbättringar. Huruvida detta har att göra med att jag ätit galna mängder cashewnötter och mandel de senaste veckorna låter jag vara osagt, men det kunde ju vara intressant att utföra ett test.
Igår hade jag inga nötter hemma att äta efter träning. Idag har jag brutal träningsvärk.
 
Jo, jag har nötter i min granola som jag äter på morgonen, men det är ju en begränsad mängd en får i sig i en liten yoghurtskål.
Nåväl, det här ska bli ett intressant test. Lite hårdare träning, lite mer svidande muskler och lite mer nötter.
 
Nu gör jag fredag, imorgon jobbar jag. Lev och må.

Torsdag 27/2

Jag hade vilodag igår. Det var utomordentligt skönt (och kanske välbehövligt efter 10 träningsdagar i rad).
Imorse när klockan ringde 05.45 ställde jag mig, minst sagt, tveksam till att åka upp på gymmet. Jag bestämde således att jag får ta en vilodag till. Jag skulle ju faktiskt besiktiga bilen (eftersom det är så ansträngande...?). Som tur var hade jag ställt ett larm till kl 6 och när det ringde pallrade jag mig upp, intalade mig att det är latmasken som bits och att man inte blir frisk och stark av att ligga kvar i sängen och tryna.
Efter lite mindre missöden så blev passet av, Salken kunde tänka sig att gå en långpromme och bilen är godkänd att köra ett år till. (Min snälla nagelteknolog fixade en tid åt mig, körförbud på lördag annars). Allt detta innan klockan ens slagit 9.
 
Fördelen med att träna på morgonen är att man har hela dagen på sig att njuta av att man varit duktig sen. Tränar jag på kvällen ska det ju snart sovas, och genast vaknar man och det var igår man tränade.
 
Jag gillare, fast kroppen är seg seg seg. Å andra sidan hade jag ju ställt in mig nu på att ha träningsvärk varje dag i uppskattningsvis ett halvår. Man ska aldrig sluta träna, för det gör förbannat ont att börja om.
Nä, det går bra...så länge jag inte slår träningsvärken i vassa bordskanter. Då är det inte så häftigt längre.
 
Salken åkte iallafall till stugun, så jag är ensam ikväll. Ska logga in på e-bibblan och unna mig en ny bok. Den förra tog slut imorse.
 
Och hörrni, glöm inte att klappa er på axeln när ni varit duktiga. Om ingen annan tänker göra det så bör man åtminstone göra det själv.
Jag gört när jag tycker att jag skött mig snyggt. Nu snackar vi alltså en faktisk klapp på axeln. Det är vi värda, oavsett vad vi gjort som var duktigt.
 
Lev och må. Nu måste jag kila in till grannen. Fan vad jobbigt.

Måndag 24/2

Jag fortsätter uppdraget att ge kroppen vad den vill ha (även om några nötter och ostskivor kanske inte var precis vad kroppen behövde till middag idag - det har varit en lång dag, ok?
 
Så förra veckan såg ut som följer:
Måndag - Funktionell träning
Tisdag - Zumba
Onsdag - CXWORX
Torsdag - Zumba
Fredag - Funktionell träning
Lördag - Skidåkning
Söndag - Zumba
 
.. En bra vecka kan man konstatera, OCH jag åt frukost varje morgon. Imorse funktionell med utebliven långpromme pga blåvägrande hund. Marken känns lite fuktig, säger Salken och går hem så fort man kommit utanför dörren.
Den här veckan ska jag nog unna mig en vilodag åtminstone på onsdag. Tänkte tvätta lite och förhoppningsvis besiktiga pärlan. Dessa ständiga uppdrag man ska dras med som vuxen.
 
Ja just, i torsdags hade jag min sista morgonzumba. Lite blandade känslor inför det, men mest betyder det att jag får mer tid till min egna träning. Det blir bra. I lördags gick jag uppför trappan hemma hos mamma utan smärta.. TVÅ gånger. Framsteg framsteg
 
Så rensar jag ur fler saker jag inte längre är villig att ha kvar i mitt liv - och passar facklan vidare. Sköt jobbet lika väl som jag själv har gjort.
 
Nu ska jag gå och lägga mig. Gårdagen blev inte alls som jag hade tänkt. Lovisa kom kl 22.45 (redan där skulle jag legat i sängen i 45 minuter). Sen skulle det bjudas på saft, borstas tänder och pladdras. Jag var ändå på gymmet 6.15 imorse.
 
Godnatt

CXWORX works

Vad skönt jag hade det förra veckan.
Jag har ett tag varit less på detta förbannade sittande man håller på med. Ta Onsdagar som exempel. Jag slutar 17 och har inga andra åtaganden på kvällen. Jag går ut med Salka, är hemma strax efter 18 och sen sitter jag. Jag sitter i soffan och zappar fram det minst dåliga på teve. Man KAN inte sitta i soffan och titta på det minst dåliga.
Varför gör man inget istället? Gå ut! Läs en bok! Vad som helst förutom att titta på det minst dåliga på teve.
Förra veckan hade jag igång teven 1,5 timme (om jag inte räknar med stafetterna, men det gills ju inte)
 
Jag började även med funktionell träning förra veckan. Hade någon form av tanke att jag kanske skulle gå på ett gruppträningspass på kvällen, men då träningsvärken började krypa på ca 3 timmar efter avslutat pass så fick jag lägga ner dessa tankar.
Saya vill att jag ska köra funktionell träning åtminstone 2 gånger i veckan.
 
Imorgon ska jag även köra mitt sista morgonzumbapass, så då får jag kanske öka på med ett pass funktionell till.
 
Ja just ja. Jag håller även på och tvingar mig själv att bli morgonpigg. Det går ganska bra.
I måndags var jag på gymmet kl 6 och körde ett pass. Igår tog jag visserligen sovmorgon till 7 men idag var jag uppe 6 på promenad, sen hann jag en god frukost i lugn och ro innan det var dags för jobb. Jag blir faktiskt lite imponerad av mig själv.
 
Ikväll har jag varit på CXWORX och det känns redan nu som att det kommer göra ont imorgon. Och så har jag rostat mandlar, och nu står en plåt pumpa i ugnen, och Marcus gör järpar. Gott!
 
 

Söndag 9/2 2014

Mamma har försökt få mig att rensa ur några byråer hemma. Eller alltså, hon har försökt sedan typ första vattenskadan vilket borde vara två år sedan nu. Det kan även vara tre år...
I helgen tog jag itu med det där. Kastade lite junk som jag inte behöver. Hittade lite saker som jag faktiskt kanske kan använda. Det mest skrämmande jag hittade var min gamla dagbok.
Jag kan möjligtvis ha varit en smula bipolär när jag var yngre. Eller varför inte lite schizofren?
Mitt ibland alla tonårsbekymmer så är jag riktigt djupsinnig. Har ingen aning om jag har hittat på det själv eller om jag läst det någonstans. Det stod iallafall:
 
Väme, sol och ljus. Är det ett tecken på sommar eller kärlek?
Mörker, kyla och hat. Är det ett tecken på krig eller kärlek?
 
På sidan bredvid stod det även: Jag är ett träd, se mina löv falla...
Man ba: whaat?
 
Jag har uppenbart mått rätt dåligt emellanåt, det var tråkigt att läsa. Mest av allt är jag glad att jag vid den här tidpunkten inte pumpade ut mina geniala åsikter och tankar på någon form av social media. Det känns som bra att varken twitter, facebook eller blogg fanns i min åtanke då (eller jag tror faktiskt inte att det var uppfunnet då)
Den boken gör sig bäst som aska och det är vad den snart kommer att bli.
 
Så, OS-silver. Kul! Det hade ju varit trevligt med ett guld för Hellner, men när man ser någon som blir så glad över att vinna kan man ju nästan känna att han hade förtjänat det. Hejja Sverige.
 
Nu - söndag. Imorgon - ny vecka och nya utmaningar. Veckan som har varit har gått i vilans tecken efter förra helgens träningsbonanza. Nu är det slut på det. Nu kör vi!!
 
I övrigt har det varit en lugn och skön helg. God mat, lagomt med gott vin, träffat den nya bebisen (fast hon mest ville sova när tant Lina var på besök) och sömn.
 
Lev och må

RSS 2.0